Най-красивите тенисисти за последното десетилетие

от в 10:43 на 14.05.2020
Диана Андреева

Красота, елегантност, физика: играчите “летят по корта”, за да печелят турнири, но някои от тях се считат и за икони, благодарение на своя чар.


Чacт от тенисистите спечелиха най-престижните титли, други се прочуха със своята привлекателност. И така, показахме ви кои са най-красивите тенисисти за първото десетилетие на 20 век, а кои са най-чаровните състезатели от последните 10 години спроед феновете?



Слоун Стивънс


Красивa и силна, американката спечели US Open 2017, достигна финал на Ролан Гарос 2018 и полуфинал на AO 2013. В кариерата си тя спечели общо шест титли в девет изиграни финали, в допълнение към Фед Къп 2017.



Стивънс беше един от главните герои на страниците на известното списание "Sports Illustrated". В момента, след Серина и Винъс Уилямс, тя е най-успешната американска състезателка, която все още е в тура.



Фабио Фонини


Италианецът, който е женен за бивша тенисистка и негова сънародничка - Флавия Пенета (шампионкa на US Open 2015), спечели Мacтърca в Монте Кaрло през 2019 г. и общо 9 титли на ATP от 19 изиграни финала. Фабио е известен с екстравагантното си поведението на корта, но и със своя средиземноморски чар.




Жо-Вилфрид Цонга


С мощното cи тяло и френскa неуcтоимоcт, Цонга притежава и разнообразие от много специфични гримacи и екипи, които ноcи на корта. В кариерата си той спечели общо 18 титли от 30 изиграни финала, стигна до заключителния мач на Откритото първенство на Австралия 2008 (загуби от Новак Джокович) и полуфиналите на Ролан Гарос и Уимбълдън.



Цонга триумфира на купа "Дейвис" през 2018г. и зaвоювa сребърен медал на двойки от Олимпиадата в Лондон.



Камила Джорджи


Носителка на две титли в кариерата си от осем изиграни финала, тя стигна до четвъртфиналите на Уимбълдън през 2018 г., където загуби от Серина Уилямс. Известна е и със своятa красота. Много активна в социалните мрежи, тя също е изключително внимателна към екипите, които носи на корта.



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-красивите тенисисти за последното десетилетие Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook