Най-неприятното се случи: България загуби от Португалия и изпадна в третото ниво на BJK

от в 15:06 на 14.04.2024
Калоян Соколов

Домакините от Португалия надвиха България с 2:1 победи в решителната среща за оставане в първа група на Евро-африканската зона на „Били Джийн Кинг къп". Надпреварата се проведе на червените кортове в Оейраш, като нашите момичета останаха на последни място в своя поток от четири тима, след като стартираха с поражения от отборите на Унгария и Дания, а това обезцени последвалата победа над Австрия.

Така нашите момичета се нуждаеха от задължителен триумф над тимовете на Норвегия и Португалия, но второто изпитание се оказа непосилно за тях и през следващата година те ще трябва да се задоволят с участие в третото най-високо ниво на турнира, а именно втора Евро-африканска зона.

В първата среща на сингъл Лия Каратанчева разгроми с 6:1 6:3 Ангелина Волошчук, само че Гергана Топалова не можа да затвори серията и отстъпи с 4:6 4:6 на Франсиска Жорже. Това доведе до решаваща среща на двойки, в която Лия Каратанчева и Изабелла Шиникова загубиха с 3:6 6:4 2:10 от сестрите Франсиска Жорже и Матилде Жорже, а това доведе до изпадането на нашия женски представителен тим.

Българките бяха в състав Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Лия Каратанчева и Магдалена Малеева (капитан), която дебютира начело на тима.

Източник: БФТ

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-неприятното се случи: България загуби от Португалия и изпадна в третото ниво на BJK Калоян Соколов
Теми:  
billie jean king cup | българия | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook