Не може да бъде спрян: Мъри повали и Кирьос, за да намери място на финала в Щутгарт!

от в 20:30 на 11.06.2022
Калоян Соколов

Анди Мъри беше отписван от редица специалисти, които бяха на мнението, че бившият номер едно няма как да играе отново на най-високо ниво, имайки предвид неговата метална тазобедрена става, но борбеният дух на британеца взе връх над всякакъв вид болка и той отново изглежда близо до върховото си равнище. Мъри до неотдавна беше извън световния топ 100, което го правше зависим от организаторите, за да получава право на участие в най-големите турнири.

Сега обаче трикратният шампион от Шлема далеч няма нужда от подобни подаяния, след като днес надви Ник Кирьос и се класира за втория си финал през 2022-ра - 7:6(5) 6:2. Това се случи на ATP 250 надпреварата в Щутгарт, която даде началото на тревния сезон, а двукратният олимпийски първенец доказа, че е един от майсторите на тази настилка и вече е само на една победа от това да си осигури място сред поставените на Уимбълдън, като за целта ще трябва да победи Матео Беретини в битката за трофея.

Кирьос бързо се опита да покаже, че не се вълнува от обстоятелството, че е загубил 5 от 6-те си двубоя срещу Мъри и пласираше сериозно количество асове. Австралиецът минаваше с лекота през собствените си подавания, докато ветеранът трябваше да работи сериозно за спечелването на всяка една точка, но все пак отрази двата брейкбола пред съперника си в седмия гейм и поведе с 4:3.

Впоследствие някогашната първа ракета на света имаше шанс да отмъкне подаването на опонента, само че 27-годишният състезател също показа здрави нерви и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Там нещата вървяха точка за точка, ала Кирьос допусна минипробив в десетата точка и скоро британецът имаше аванс в сетовете, а Ник незабавно счупи поредната ракета в своята кариера.

Оттам насетне австралиецът не демонстрира никакво желание за игра и беше на корта само телом. Мъри пък просто трябваше да връща топката в корта, изчаквайки поредния невъздържан опит за атака на съперника. Грешките на бившия номер 13 се оказаха пагубни за него, защото британецът реализира ранен пробив и съвсем скоро дори го дублира. В този момент Кирьос окончателно се предаде, след като получи поредното си предупреждение за непристойно поведение, бивайки санкциониран с наказателен гейм, а с това победата заслужено отиде в актива на сър Анди.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Не може да бъде спрян: Мъри повали и Кирьос, за да намери място на финала в Щутгарт! Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | Ник Кирьос | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook