Не се стигна до нова изненада: Барти спря устрема на Анисимова и е 1/4-финалистка!

от в 11:39 на 23.01.2022
Мирела Николова

Аманда Анисимова поднесе една от най-големите изненади в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия, отстранявайки миналогодишната шампионка Наоми Осака в третия кръг, но силите на младата американка не стигнаха да елиминира втора поредна фаворитка за трофея и днес напусна надпреварата след загуба от световната №1 Ашли Барти, която продължава да няма загубен сет в хода на турнира досега. Австралийката демонстрира стабилно ниво на игра през целия мач и заслужено се поздрави с победата - 6:4 6:3, с която се класира за четвъртфиналите, където я очаква сблъсък с Джесика Пегула.

В откриващата част американката бе далеч от играта, която я изведе до победата над Осака, тъй като началният ѝ удар бе твърде плитък и ставаше лесна плячка за топ поставената. Непредизвиканите грешки от ракетата на Анисимова също бяха често срещано явление, а това носеше след себе си и множество възможности за пробив за Барти. След няколко пропуснати брейкбола в предходните геймове, в седмия такъв австралийката бе безкомпромисна и реализира брейк, който ѝ бе достатъчен, за да запише дебютния сет срещу своето име.

Втората част започна оптимистично за световната №60, която поведе с ранен пробив и 2:0, но това бяха и последните ѝ силни минути в срещата. Барти влезе в невероятен режим както на сервис, така и на посрещане и спечелвайки 6 от последните 7 гейма в двубоя, си гарантира място сред най-добрите осем в надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Не се стигна до нова изненада: Барти спря устрема на Анисимова и е 1/4-финалистка! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | Аустрелиън Оупън 2022 | ашли барти | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook