Немислимото се случи: Корне шокира Швьонтек и прекъсна серията ѝ от 37 поредни победи!

от в 19:07 на 02.07.2022
Мирела Николова

Ига Швьонтек се превърна в абсолютния доминант в WTA Тура през последните месеци и нямаше загубен двубой от февруари насам. Днес обаче нейната великолепна серия от 37 поредни победи намери своя край в лицето на 32-годишната Ализе Корне, която в едно от интервютата си преди мача заяви как вярва в шансовете си да се поздрави с успеха.

Представянето на французойката днес напълно оправда тези нейни думи, тъй като от първата до последната точка в срещата тя демонстрира изумително високо ниво на игра и възползвайки се от неубедителните изяви на световната №1, поднесе най-голямата сензация на Уимбълдън дотук, оформяйки крайното 6:4 6:2 за малко повече от час и половина престой на корта. Така тя си гарантира място в осминафиналната фаза на турнира, където я очаква сблъсък с австралийката Айла Томлянович.

Французойката навлезе ударно в двубоя, като още от началните минути успяваше да наложи своята воля в разиграванията благодарение на острите си и отлично пласирани удари в близост до линиите. Нейната агресивна игра напълно лишаваше от възможности Швьонтек, от чиято ракета предизвиканите грешки изобилстваха, като така се стигна до ранен аванс от два пробива и 3:0 в полза на световната №37. В следващите геймове полякинята съумя да стабилизира представянето си и върна единия брейк, но това далеч не се оказа достатъчно, за да спре устрема на безупречната от всяка точка на корта Корне.

Вторият сет стартира позитивно за фаворитката, която изглеждаше, че е успяла да се отърси от проблемите в предходната част и осъществи пробив още в първото подаване на своята съперничка - 2:0. Топ поставената дори поведе с 40:15 в ответния си сервис гейм, но точно когато изглеждаше, че вече започва да намира ритъма си, допусна няколко непредизвикани неточности, които ѝ костваха моментален рибрейк. Това бе и повратният момент в сета, тъй като от този момент нататък грешките от нейна страна се трупаха една след друга и съвсем скоро Корне на свой ред се сдоби с преднина от пробив - 4:2. Швьонтек така и не успя да намери начин да излезе от затрудненото положение и не след дълго серията ѝ от 37 поредни победи достигна своя край.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Немислимото се случи: Корне шокира Швьонтек и прекъсна серията ѝ от 37 поредни победи! Мирела Николова
Теми:  
wta | ализе корне | ига швьонтек | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook