Неотразим: Монфис отново не загуби сет и е във финалната осмица в Мелбърн!

от в 12:30 на 23.01.2022
Владислав Риждов

Гаел Монфис няма спирка по време на Откритото първенство на Австралия. Французинът продължава категоричното си представяне в Мелбърн и вече е сред осемте най-добри в турнира, след като надигра в три сета Миомир Кецманович - 7:5 7:6(4) 6:3 и за втори път ще спори за място на полуфиналите на австралийска земя.

Двамата показа уверена игра още от самото начало на двубоя и със самочувствие печелеха подаванията си. След като по-сериозни шансове някой да се откъсне в резултата липсваха, в края станахме свидетели на първите моменти на напрежение. Първо Кецманович показа хладнокръвие и измъкна гейма си от 0:40, а след това същото стори и Монфис. В крайна сметка до тайбрек не се стигна, след като французина повиши темпото отмъкна гейма на своя съперник, за да се изстреля напред в резултата.

Младият сърбин не позволи загубата на сета да му се отрази и продължи да показва впечатляващ тенис. Това бързо му донесе позитиви и той поведе с пробив аванс във втората част. За съжаление, водачеството му не трая дълго и Монфис се върна в борбата за частта. До края нови изненади нямаше и логично се стигна до тайбрек. В него вдъхновеното представяне на сърбина продължи и той се върна от два минибрейка пасив, за да поведе с 4:2, но оттук насетне бе ред на Ла Монф да каже последната си дума. Световният номер 20 спечели пет поредни точки с отигравания от най-висока класа и уверено се доближи на крачка от 1/4-финалите.

В третата част високото равнище от страна и на двамата се запази. Кецманович чудесно експлоатираше съперника си от дъното на корта, но не успя да материализира възможностите си. От другата страна, Монфис не спираше да лети по корта и да демонстрира страхотния си репертоар от висококачествени изпълнения. След средата на сета парижанинът рязко вдигна оборотите, а офанзивният стил бързо му се отплати, след като той пречупи на два пъти младия сърбин и подпечата продължаването си напред след мощен завършващ удар от бекхенд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неотразим: Монфис отново не загуби сет и е във финалната осмица в Мелбърн! Владислав Риждов
Теми:  
гаел монфис | миомир кецманович

Коментари





Следвайте ни в Facebook