Непобеден през 2023-та: Камерън Нори е първият финалист на турнира в Окланд!

от в 08:44 на 13.01.2023
Мартин Петков

В навечерието на започващия в понеделник Аустрелиън Оупън много от най-добрите състезатели на планетата избраха да си вземат почивка след старта на сезона, в опит да презаредят батериите за надпреварата в Мелбърн. На друго мнение обаче се оказа световният номер 12 Камерън Нори, който след безупречното си представяне за своята страна на United Cup, където надигра Алекс де Минор, Рафаел Надал и Тейлър Фриц, избра да се включи на АТР 250 турнира в Окланд, където е израснал в детските си години, и през днешния ден постигна нова победа в новозеландския град, надделявайки над Дженсън Бруксби за час и 34 минути на корта - 6:3 6:4. По този начин британецът остава непобеден през 2023-та и е тенисистът, който ще започне участието си на Откритото първенство в Австралия с най-много успехи досега през сезона - 6, но преди това ще влезе в спор за трофея в Окланд срещу неостаряващия ветеран Ришар Гаске.

Началото на двубоя до първата почивка отмина без интригуващи ситуации, ала непосредствено след това бившият шампион от Индиън Уелс вдигна оборотите, като използваше умело коварния си обратен удар, за да прави разликата в дългите размените от дъното на корта. Въпреки това, американецът съумя да запази нужното хладнокръвие и измъкна подаването си след 15-минутен маратонски гейм, но в крайна сметка неизбежното, предвид разликата в класите, която беше видима, се случи и Нори продължи натиска си над съперниковия сервис, при което го проби решително и впоследствие заслужи да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част стартира с бърза размяна на брейкове, след като световният номер 48 намери пролука в началния удар на фаворита и го причисли към актива си, но авансът му в резултата издържа едва няколко минути, преди левичарят отново да навлезе в ритъм, с което реабилитира позицията си на корта. С достигането на шестия гейм станахме свидетели на преломния момент в срещата, при който Бруксби разполагаше с два брейкбола, но ги профука наглед лековато, което послужи на Нори като опорна точка и до края на сблъсъка британецът доминираше във всеки аспект, реализирайки пробив на нула, който се оказа от решаващо значение за последвалата победа на световния номер 12.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непобеден през 2023-та: Камерън Нори е първият финалист на турнира в Окланд! Мартин Петков
Теми:  
atp | дженсън бруксби | камерън нори | окланд

Коментари





Следвайте ни в Facebook