Непобедени за втора поредна година: Ясни са първите шампиони на Уимбълдън

от в 20:46 на 07.07.2022
Калоян Соколов

Британските надежди на тазгодишния Уимбълдън бяха попарени, след като Анди Мъри и Ема Радукану отпаднаха рано в хода на турнира, но на сцената излязоха нови герои. Камерън Нори намери място на първия си полуфинал от Големия шлем и утре ще премери сили с Новак Джокович, а Нийл Скупски извървя целия път в надпреварата при смесените двойки заедно с Дезире Кравчук и двамата защитиха трофея си от миналата година. Британо-американския тандем надделя във финала над австралийците Матю Ебдън и Саманта Стоусър с 6:4 6:3, като по този начин се превърнаха в първия отбор, който печели два пъти подред титлата на "свещената трева" в смесеното състезание.

Мачът започна с лесно спечели подавания за двете двойки, докато не се стигна до петия гейм. Там опитът на Стоусър ясно си пролича и седемркатната шампионка от Шлема впечатли с поредица от ключови намеси в близост до мрежата, които доведоха до брейкбол за нея и нейния сънародник. Последва близо 15-минутна битка, в която сервисът на Скупски се притече решаващо на помощ и до пробив не се стигна. Впоследствие миналогодишните шампиони започнаха да разчитат всепо-умело началния удари на своите съперници и пробиха в последния възможен момент, за да си гарантират спечелването на откриващата част.

Във втория сет пък умората видимо обзе Ебдън, който през деня трябваше да играе петсетов мач от турнира при мъжките двойки и скоростта на неговите удари видимо спадна. Това веднага беше забелязано от опонентите, чиято тактика беше да играят почти само в него, което незабавно даде желания резултат, тъй като Скупски и Кравчук спечелиха пет от последните шест гейма, осигурявайки си още една купа от британската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непобедени за втора поредна година: Ясни са първите шампиони на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | дезире кравчук | нийл скупски | Обзори | смесени двойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook