Непоклатим: Медведев сломи победилия наскоро Григор и Лазаров и е 1/4-финалист в Дубай

от в 19:59 на 01.03.2023
Мирела Николова

Тазгодишният сезон не стартира по очаквания начин за Даниил Медведев, който напусна Аустрелиън Оупън още във втори кръг, но през последните няколко седмици руснакът отново демонстрира тенис на най-високо ниво и заслужено триумфира на две поредни надпревари - в Ротердам и Марсилия.

Великолепните изяви на доскорошния номер едно се пренесоха и на АТР 500 турнира в Дубай, където през днешния ден той си осигури място в четвъртфиналите след двусетова победа над световния №46 Александър Бублик, който през миналата седмица спря най-добрия ни тенисист Григор Димитров, а във вторник наложи волята си и над Александър Лазаров. Днес обаче казахстанецът бе изцяло надигран от московчанина, който се нуждаеше от 66 минути, за да постигне крайната победа след 6:4 6:2. В битка за класиране на полуфинал Медведев ще се изправи срещу поставения под номер осем Борна Чорич.

Още от първите минути на срещата Бублик непрекъснато търсеше линиите и благодарение на агресивния му подход често успяваше да пречупи иначе непробиваемата защита на опонента. Двамата можеха да разчитат на началния си удар, с чиято помощ получаваха инициативата в разиграванията и рядко отпускаха дори точка на посрещащия. В деветия гейм обаче рисковата игра на казахстанеца не се оправда и той допусна поредица непредизвикани грешки, от които фаворитът не пропусна да се възползва, за да реализира пробив и да поведе в общия резултат след поредния си безкомпромисен сервис гейм, спечелен на нула.

Във втората част интензитетът в ударите на непоставения състезател рязко се понижи, което позволяваше на световния №8 да налага своя ритъм на игра и да предизвиква неточности от разколебания си противник. Медведев осъществи ранен пробив, след чието затвърждаване излезе напред с 3:1, а оттам насетне продължи да диктува събитията посредством отлично насочените си удари и в седмия гейм дублира преднината си от брейк, с което си подсигури крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоклатим: Медведев сломи победилия наскоро Григор и Лазаров и е 1/4-финалист в Дубай Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | даниил медведев | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook