Неприятни сцени на US Open: Беретини обърна глезена си и напусна корта в инвалидна количка

от в 00:25 на 01.09.2023
Мирела Николова

Матео Беретини продължава да бъде преследван от контузии през настоящия сезон и след като по-рано през годината трябваше да пропусне редица турнири поради травми, днес италианецът претърпя нова сериозна контузия и бе принуден да се откаже от Откритото първенство на САЩ.

Злощастният инцидент стана факт в двубоя му от втори кръг в Ню Йорк срещу световния №73 Артур Риндеркнех, като в самия край на втория сет, изоставайки с 4:6 3:5, римлянинът се подхлъзна и обърна глезена си, след което остана да лежи на корта, крещейки от болка.

Впоследствие италианецът бе прегледан от медицински екип на корта, като дори успя да се изправи на краката си, но срещаше сериозни затруднения в придвижването си и взе решение да преустанови битката. Накрая той бе изведен от корта в инвалидна количка и бе видимо съкрушен от случилото се.

Всичко това идва в момента, когато точно изглеждаше, че Беретини успява да се завърне към своето оптимално ниво на игра, след като достигна до осминафиналната фаза на Уимбълдън и постигна категоричен трисетов успех над поставения под №29 Уго Юмбер в първия кръг на US Open.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неприятни сцени на US Open: Беретини обърна глезена си и напусна корта в инвалидна количка Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | артур риндеркнех | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook