Непримирим Доминик Тийм обърна Зверев от 0:2, за да триумфира на US Open!

от в 03:24 на 14.09.2020
Марк Хаджижеков
Доминик Тийм е новият шампион на US Open! Австриецът реализира едва третия си обрат след изоставане от 0:2 сета в своята кариера и след драматичното 2:6 4:6 6:4 6:3 7:6(6) срещу Александър Зверев „Доминатора” се поздрави с дебютния си трофей от Големия шлем!

Зверев стартира двубоя по възможно най-добрия начин, реализирайки ранен пробив още във второто подаване на своя съперник. Саша умело излизаше на мрежата, като успеваемостта на младия германец там дълго време беше 100%.

Тийм се намираше на противоположния полюс; австриецът видимо чувстваше огромно напрежение, бидейки фаворитът в срещата днес, като нито едно от вездесъщите оръжия на „Доминатора” не сработваше.

Вторият поставен допускаше множество двойни грешки, като от основната линия той ставаше автор на крайно нетипични за себе си пропуски, което набързо доведе до преднина от двоен пробив за Зверев.



Така набързо първият сет отиде в сметка на немеца, който задържа високия интензитет на игра и през втория, докато Тийм продължаваше да играе на необичайно ниско за стандарта си ниво.

Втората част се развиваше по съвсем идентичен начин до 5:1, когато Доминик спаси три сетбола на свой сервис, а в последвалия гейм австриецът отрази още един такъв от ретур, преди да реализира първи брейк на сметката си за мача за 5:4.



Зверев обаче не трепна и след нова безапелационна изява от линията за начален удар германецът довърши започнатото, за да се доближи само на сет от дебютната си титла от Големия шлем.

В началото на третия сет статуквото не се измени много, като петият поставен се поздрави с пореден пробив след нова порция смайващи неточности от ракетата на финалиста от Australian Open.

https://twitter.com/doublefault28/status/1305258216360685569?s=20

Тази наглед отчайваща ситуация някак помогна на Тийм да заиграе по-освободено, като именно в тези моменти „Доминатора” напомни за себе си, връщайки пробива след поредица от впечатляващи изпълнения от основната линия.

Не след дълго четвъртфиналистът от 2018-та година се поздрави с нов спечелен гейм при посрещане при 5:4, за да форсира четвърти сет, а ролите на корта видимо се изменяха бавно, но постепенно.



Тийм изглеждаше значително по-свеж през четвъртата част, като австриецът избра перфектния гейм за поредния пробив, който скоро бе затвърден, а това означаваше, че победителят във финалния двубой ще бъде определен след пети сет.

Зверев стартира заключителната част по катастрофален начин; германският тенисист допусна серия от пропуски, за да инкасира брейк още в началото на сета, което даде нова доза импулс на Тийм.



Доминик обаче побърза да върне жеста на своя съперник и след няколко грешки на свой ред допусна моментално връщане на пробива.



Изглеждаше, че Саша е поел контрола върху срещата, след като петият поставен проби за 5:3 и сервираше за спечелване на надпреварата, но Тийм бе на друго мнение, като австриецът не само че върна брейка, ами впоследствие изравни резултата след няколко спиращи дъха отигравания.

Последва нов пробив на сметката на „Доминатора” при 5:5, който обаче също не се оказа решаващ, а в крайна сметка двамата достигнаха до решителен дълъг гейм.

В него Тийм видимо изпитваше болка в областта на дясното си бедро, но въпреки това третият в света се бореше истински, за да се добере до две поредни шампионски точки при 6:4.

Макар че Зверев съумя да достигне до паритет, Доминик скоро се добра до трета възможност за триумф, а след грешка от бекхенд на Саша австриецът се поздрави с титлата в Ню Йорк!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непримирим Доминик Тийм обърна Зверев от 0:2, за да триумфира на US Open! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook