Неприятен развой: Контузия спря Лазаров срещу втория поставен в Руан

от в 23:13 на 08.11.2022
Мартин Петков

Александър Лазаров прогресира значително в представянето си през последните месеци, като резултатите за българина не закъсняха и той по време на тазгодишния Sofia Open надделя над Иржи Лехечка, за да се поздрави с дебютната си АТР победа. Успехът на нашето момче беше последван от две поредни титли на надпревари от категория "Фючърс" в Созопол, които донесоха на Алекс заслужено място в световния топ 300 и целта му да се класира за пресявките на Аустрелиън Оупън, изглеждаше все по-реална. Това се превърна и в причината световният номер 278 да запише участие редица Чаланджър турнири в края на сезона, първият от които беше в Бергамо и завърши злощастно за наскоро навършилия 25 години състезател с поражение от осминафиналиста на Уимбълдън - Джейсън Кублер.

Без време за губене, четвъртата ни ракета през настоящата седмица се включи на надпреварата от същия ранг в Руан, където без особени затруднения преодоля квалификациите и намери място в основната схема, а жребият му отреди на старта да срещне втория поставен на състезанието и домакински представител Юго Гастон. Сблъсъкът ни направи свидетели на немалко интригуващи моменти и красиви отигравания, към които българинът неведнъж е показвал афинитета си, но хладнокръвието в решаващите моменти определено беше на страната на световния номер 132, преди контузия изцяло да помрачи деня за нашенеца, който взе решение да преустанови участието си в мача при резултат 4:6 2:4, като се надяваме да става дума за лека травма, за която отказването е било превантивна мярка от това да се влоши състоянието ѝ.

Началото на двубоя ни предложи къси размени от основната линия, в които често печеливш излизаше подавачът, осигурявайки си нужното игрово предимство от начален удар. С течение на времето ефективността на сервиса спадна, което породи редица заплетени разигравания в подаването на българина, при които той неизменно се оказваше от губещата страна и левичарят не пропусна открилите му се шансове, за да реализира първия пробив за мача в така всеизвестния седми гейм.

Светкавична реакция от Алекс обаче му позволи да достигне до възможност за рибрейк, която оползотвори с изящно бекхенд воле, но поредното разочарование пред четвъртата ни ракета не закъсня и серията от подавания в актива на посрещачите продължи, което означаваше, че Гастон ще разполага с начален удар за спечелване на частта. Лазаров по подобие на отпреди броени минути се радваше на най-доброто в репертоара си и пласираше страхотни удари, донесли му аванс от 0:40, но в тези моменти на пиадестала излезе класата световния номер 132, който демонстрира превъзходство в атака и реализира пет поредни точки, отмъквайки откриващия сет.

Във втората част българинът продължи да демонстрира желанието си да търси линиите в половината на съперника, като спечели и безпроблемно дебютното си подаване. В третия гейм за сета обаче нов спад сполетя представянето на софиянеца, който предаде началния си удар на нула и в следващата почивка при резултат 2:3 се възползва от правото си за медицински таймаут. За съжаление, интервенцията изглежда, че не подобри състоянието на Алекс и той изправен пред угрозата да загуби за втори път сервиса си, даде знак към съдията на стола, че ще се откаже, с което сложи край на срещата и участието си в Руан.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неприятен развой: Контузия спря Лазаров срещу втория поставен в Руан Мартин Петков
Теми:  
atp | александър лазаров | бг тенис | руан | Чаланджър | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook