"Нещата не изглеждат добре": Алкарас постави под съмнение още един турнир в календара си

от в 15:15 на 16.04.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас изглеждаше напът да си възвърне изцяло формата, която му позволи през миналата година да спечели титлата от Уимбълдън и за немалък период от време да бъде начело на световната ранглиста. Испанецът не беше печелил титла от триумфа си на "свещената трева", но сложи край на негативната си серия, печелейки Мастърса в Индиън Уелс с победи над състезатели от ранга на Яник Синер и Даниил Медведев.

Впоследствие Алкарас беше спрян на 1/4-финалите в Маями от Григор Димитров, но далеч не показа слаб тенис и изглеждаш, че именно той ще е основният доминатор на любимия си клей. За негово съжаление обаче, то той получи контузия в играещата ръка и трябваше да се откаже от Мастърса в Монте Карло, а проблемът се оказа по-сериозен от очакваното и бившият номер едно загуби възможност и да защитава титлата си в Барселона.

Карлитос все пак пътува за Барселона, където даде пресконференция и обясни с какви проблеми се сблъсква към момента и кога можем да го очакваме евентуално обратно на корта:

"Проблемите започнаха на първата тренировка в Монте Карло, когато изпитах сериозна болка в областта на дясната предмишница и изобщо не можех да ударя форхенд. Прибрах се у дома, за да видя дали бих могъл да играя в Барселона, ако прекарам няколко дни в пълна почивка и получих доста обнадеждаващи новини от тестовете, които направих в събота.

Всичко обаче се срина на следващия ден, когато за пръв път изпълних форхенд от тренировката в Монте Карло насам и болката все още не си беше отишла. Усещах как страдам все повече на корта, когато се опитвам да увелича интензитета в играта си. Целта ми е да се опитам да се завърна за Мастърса в Мадрид, където през миналата година станах шампион, но изобщо не мога да кажа дали това ще е възможно. Към момента нещата не изглеждат добре и не искам да пришпорвам нещата, въпреки че възнамерявам да бъда на 100 процента готов за този турнир" - разказа 2-кратният шампион от Шлема на последната си пресконференция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Нещата не изглеждат добре": Алкарас постави под съмнение още един турнир в календара си Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | карлос алкарас | контузия | любопитно | мадрид | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook