Неубедителен Григор приключи участието си във втория кръг на турнира в Куинс

от в 17:18 на 15.06.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров откри сезона си на трева с впечатляващ успех над Камерън Нори в първия кръг на турнира в Куинс. Българинът никога досега не беше побеждавал този опонент, но показа изключително високо ниво на сервиране и отстрани миналогодишния финалист. За съжаление, то днес не видяхме подобно вдъхновено представяне от Димитров и той беше принуден да отстъпи на Ботик ван де Зандсхулп - 6:7(5) 3:6. Така Гришо има на разположение една седмица за подготовка, а след нея ще замине за участие на Уимбълдън.

Двубоят започна трудно за българина, след като неговият съперник пласира серия от дълбоки ретури и достигна до две поредни точки за пробив, само че сервисът на Григор заработи в точния момент, за да бъде предтовратен подобен сценарий. Нидерландецът обаче продължаваше да действа със сериозна доза самочувствие, а неговите подсечени удари почти не отскачаха от корта и му позволяваха да стои по-добре на корта в началните минути.

Постепенно обаче първата ни ракета намери оптималния си ритъм и все по-често го виждахме да поема инициативата и да завършва разиграванията чрез мощни форхенди. Това разколеба защитата на ван де Зандсхул, чиито грешки се увеличиха значително и нашият сънародник реализира заслужен брейк. Впоследствие Димитров поведе с 40:0, но допусна цели три двойни грешки и в крайна сметка не можа да затвърди придобитото преимущество. Кризата в представянето на хасковлията се задълбочи, тъй като световният номер 29 си осигури нов брейкбол при 5:5, ала родният ни представител издържа на напрежението и в крайна сметка се стигна до тайбрек.

В него двамата състезатели не трепваха на собствено подаване до резултат от 4:4 точки, когато дойде петата двойна грешка на нашия сънародник. Нидерланедецът пък пласира поредния си образцов сервис и имаше на разположение два сетбола, само че Димитров отреагира с отлична акция към мрежата, която провокира неточност от ракета на по-нискоранкирания играч. Тога последва бекхенд в центъра на мрежата от страна на бившия шампион, с което първата част отиде в сметката на нидерландеца.

Вторият сет отново се движеше с надмощие на ван де Зандсхулп, чийто начален удар изглеждаше напълно непробиваем. Григор пък беше видимо изнервен и често пресилваше своите изпълнения. Логичното се случи и Ботик проби за преднина от 3:1 гейма. Оттам насетне нидерландецът не показа никакви колебания на начален удар и напълно заслужено се поздрави с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неубедителен Григор приключи участието си във втория кръг на турнира в Куинс Калоян Соколов
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | григор димитров | куинс 2022 | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook