Неудържима Барти продължава похода си към титлата в Мелбърн без загубен сет!

от в 11:52 на 25.01.2022
Мирела Николова

Ашли Барти се намира във феноменална форма от началото на тазгодишното Открито първенство на Австралия, като до този момент няма загубен сет в хода на надпреварата. Днес местната представителка не остави абсолютно никакви шансове на Джесика Пегула и се поздрави с поредната си безапелационна победа след повече от изразителен резултат - 6:2 6:0. В битка за място на финала световната номер едно ще се изправи срещу Мадисън Кийс, която е в серия от 10 поредни успеха от началото на годината.

Срещата стартира по възможно най-добрия начин за австралийката, която още от началните минути бе изключително агресивна на ретур и реализира пробив в дебютното подаване на опонентката си. Барти бе изключително солидна от основната линия, като играта й бе напълно лишена от неточности, което, в комбинация с убедителния й сервис, лишаваше противничката от шансове за връщане на брейка. От своя страна, Пегула така и не успяваше да намери ритъма си и допускаше изобилие от непредизвикани грешки, които бяха добре дошли за австралийката, и така световната номер едно скоропостижно прибави дебютната част на сметката си.

Ситуацията на корта не се промени и във втория сет, когато Барти се пребори в продължителния първи противников сервис гейм, за да постави начало и на тази част с пробив. Доминацията й продължи, като Пегула просто не разполагаше с отговор на великолепната игра на водачката в ранглистата, която не след дълго триумфира с крайния успех, извел я до място на 1/2-финалите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неудържима Барти продължава похода си към титлата в Мелбърн без загубен сет! Мирела Николова
Теми:  
australian open | wta | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | ашли барти | джесика пегула | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook