Невиждан куриоз: Азаренка "отстреля" със смач зрител на друг корт (видео)

от в 16:13 на 08.07.2023
Калоян Соколов

Виктория Азаренка определено е една от приятните изненади на тазгодишния Уимбълдън, след като вчера надделя над световната номер десет Дария Касаткина и се класира за 1/8-финалите на Уимбълдън за пръв път от шест години насам. Двукратната шампионка от Шлема пристигна в Лондон със само един спечелен мач на трева досега през сезона, но показа, че се чувства най-комфортно именно на голямата сцена, а наглед е с отлични шансове да продължи към фазата на финалната осмица, защото утре ще срещне Елина Свитолина, която неизменно е побеждавала в досегашните им 5 сблъсъка.

Отвъд страхотните резултати на корта, то бившата номер едно сякаш е орисана да попада в куриозни ситуации от началото на турнира, тъй като още на първата си пресконференция беше запитана за значението на Уимбълдън в руския културен живот, а тя трябваше да обяснява на въпросния журналист, че всъщност въобще не е рускиня.

Вчера пък беларуската тенисистка неволно улучи зрител право в главата след изпълнение на смач. Любопитното е, че въпросният джентълмен дори не беше сред феновете, които наблюдаваха срещата на Азаренка, а се подвизаваше на един от малките съседни кортове, но ударът на Вика се оказа достатъчно силен да прехвърли огражденията на корта и изненада неприятно нищо неподозиращият почитател на играта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невиждан куриоз: Азаренка "отстреля" със смач зрител на друг корт (видео) Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория азаренка | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook