Невиждани сцени по време на мача на Григор: Протестиращи разпиляха конфети на корта

от в 16:15 на 05.07.2023
Мирела Николова

През днешния ден Григор Димитров най-сетне успя да излезе на корта за откриващия си сблъсък на Уимбълдън, след като дъждовни валежи попречиха двубоят му срещу Шо Шимабукуро да стартира вчера. Въпреки че и днес срещата трябваше на няколко пъти да бъде прекъсвана заради дъжд, то не това бе единственият проблем по време на мача, тъй като в началото на втората част станахме свидетели на невиждани сцени, предизвикани от протестиращи, които нахлуха на корта.

Необичайната случка се разигра при резултат 1:0 във втория сет, когато родният ни представител точно бе застанал на линията за сервис. В този момент двама мъже влязоха на корта и разпиляха на земята две кутии, пълни с парчета пъзел и конфети.

Впоследствие се оказа, че въпросните действия на двамата били част от дейността на екологичната активистка група Just Stop Oil, действаща на територията на Обединеното кралство. Използвайки гражданска съпротива, вандализъм и директни действия, групата цели британското правителство да се ангажира да спре лицензирането и производството на нови изкопаеми горива.

Охранителите веднага се заеха с отстраняването на двамата протестиращи, след което последва пауза, по време на която кортът трябваше да бъде почистен. Докато траеше процесът обаче, над Лондон отново заваля дъжд и играта за пореден път бе прекъсната.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Невиждани сцени по време на мача на Григор: Протестиращи разпиляха конфети на корта Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook