Неволи с девойките ни в Мелбърн: Пропуснат полет и невъзможност за прибиране у дома

от в 13:44 на 26.01.2023
Мартин Петков

Тазгодишният Аустрелиън Оупън се превърна в исторически за българския тенис, след като цели девет родни представители взеха участие в първия турнир от Големия шлем за сезона. Най-младите ни сънародници в Мелбърн бяха 15-годишните Росица Денчева, Елизара Янева и Йоана Константинова, които се включиха в надпреварата при девойките, където донесоха общо три успеха за страната ни.

Откритото първенство на Австралия за 2023-та обаче освен с това, че е дебютно участие на "мейджър" състезание за нашите момичета, то несъмнено ще остане незабравим спомен за тях и след ужаса, който е сполетял българките през днешния ден при пътуването им обратно към родината ни. От публикувано съдържание в акаунта на Елизара Янева в социалната медия Instagram става ясно, че при прекачването на летището в Доха талантливите ни момичета не са успели да се качат на самолета за България, пропускайки полета си, за което думите на Елизара гласят: "нямаме абсолютно никаква представа как ще стигнем до България.", а ето и какво се казва в целия текст на Янева:

"Историята на три 15-годишни момичета, които са толкова неориентирани, че да изпуснат полета си, въпреки че през цялото време са били на изхода. Стояхме на изхода два часа, като нямаше хора, които да чакат на опашка, поради което решихме, че полетът ще има забавяне. Тогава, 30 минути по-късно, ни осведомиха, че самолетът вече е излетял, но без нас на него. Сега останахме сами на летището в Доха и нямаме абсолютно никаква представа как ще стигнем до България." - гласи написаното от българката около 08:15 часа тази сутрин.

В случай че имате възможност да помогнете на нашите момичета, бихте могли да се свържете с тях чрез социалните медии, като това са техните акаунти в Instagram:

Елизара Янева - eyanevaa

Росица Денчева - denchevarosi

Йоана Константинова - yoana_konstantinova


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неволи с девойките ни в Мелбърн: Пропуснат полет и невъзможност за прибиране у дома Мартин Петков
Теми:  
бгтенис | елизара янева | Йоана Константинова | новини | росица денчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook