Няма да има хеттрик: Шиникова се бори, но напусна Ролан Гарос след луд мач

от в 19:12 на 18.05.2022
Мирела Николова

Днешният ден стартира по великолепен начин за българските представители в квалификациите на Ролан Гарос, след като Димитър Кузманов и Виктория Томова се доближиха на крачка от основната схема на надпреварата, но за съжаление, втората ни ракета при дамите Изабелла Шиникова не успя да се присъедини към тях и напуска турнира във френската столица. Тя започна отлично двубоя си срещу световната №188 Валентини Граматикополу, но впоследствие допусна да се стигне до обрат и в крайна сметка отстъпи след крайното 6:2 0:6 3:6.

Откриващата част се развиваше изцяло по вкуса на българката, която успяваше да се възползва по отличен начин от неубедителното подаване на противничката си, за да поеме контрол върху разиграванията, и съвсем скоро станахме свидетели на първия пробив в полза на нашето момиче. Белла запази устрема в играта си и във всеки един от следващите сервис геймове на гъркинята достигаше до възможности за пробив, а след поредната отлична акция при посрещане дублира преднината си, повеждайки с 5:2, което предреши изхода на сета в нейна полза.

Във втората част ролите на корта напълно се размениха и вече Граматикополу бе тази, която доминираше събитията на корта. Тя значително стабилизира началния си удар, докато непредизвиканите неточности от ракетата на родната ни представителка се множаха една след друга, което доведе до инкасирането на три брейка от Шиникова и серия от шест поредни гейма на сметката на световната №188, вкарала двубоя в трета част.

Решителният сет се превърна в същински фестивал на пробивите, тъй като всяка една от двете състезателки изпитваше сериозни затруднения от сервис линията, а това ни направи свидетели на цели 12 брейкбола, 7 от които бяха оползотворени. Представителката на южната ни съседка обаче бе по-стабилната в решителните минути и съумя да спечели две от своите подавания, което се оказа ключово за успеха ѝ в сблъсъка.


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Няма да има хеттрик: Шиникова се бори, но напусна Ролан Гарос след луд мач Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | изабелла шиникова | квалификации | Обзори | ролан гарос

Коментари

Следвайте ни в Facebook