Няма да има втори финал за Хачанов в Аделаида: Спря го световният номер 58

от в 07:04 на 13.01.2022
Диана Андреева

Карен Хачанов даде уверен старт на новия сезон и завърши като подгласник в първия си турнира за годината. Тази седмица обаче представянето на руснака бе далеч от желаното ниво и той бе надигран от Артур Ридеркнех в последователни сетове - 7:6(7) 7:5. Тази загуба обаче не е толкова пагубна за Хачанов, който ще разполага с повече време да отпочине преди предстоящия Australian Open, започващ в понеделник, както и да се аклиматизира към условията в Мелбърн. 

В началото на срещата началният удар и на двамата състезатели бе на необходимата висота и така всеки от тях преминаваше без никакъв проблем през подаванията си. Сетът беше напълно лишен от интрига и зрителите не станаха свидетели на нито една точка за пробив, което закономерно доведе до тайбрек. В решаващия дълъг гейм Хачанов пръв се доближи до победата и разполагаше с възможност да отмъкне частта при 6:5, но съпереникът му неочаквано пое инициативата на корта и започна да доминира във всяко едно от последвалите разигравания и не след дълго откри резултата на своя сметка. 

Хачанов не намери начин да предотврати безмилостната акция на Ридеркнех в началните минути от втория сет и така се стигна до първия брейк, прибавен към актива на французина. Той безпроблемно консолидира аванса си за 3:1, но точно тогава Карен вдигна оборотите и се завърна в резултата. Впоследствие неточностите от страна на Хачанов отново започнаха да валят от ракетата му и това даде инициативата на 58-ия в света, който не се нуждаеше от втора покана, за да реализира нов брейк на сметката си и да затвори мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има втори финал за Хачанов в Аделаида: Спря го световният номер 58 Диана Андреева
Теми:  
карен хачанов | обзор | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook