Няма кой да го спре: Медведев разгроми Рубльов и вдигна трети пореден трофей в Дубай!

от в 18:11 на 04.03.2023
Мирела Николова

Даниил Медведев без съмнение е тенисистът, който изцяло доминира Тура през последните три седмици. Руснакът вдигна последователно трофеите в Ротердам и Доха, след което веднага се отправи към АТР 500 надпреварата в Дубай, където продължи да демонстрира тенис от най-висока класа. През вчерашния ден той наложи волята си в последователни сетове над Новак Джокович, нанасяйки му първо поражение от началото на сезона, а в днешния финален сблъсък на московчанина му предстоеше да се изправи срещу своя сънародник и приятел от детството Андрей Рубльов.

Двамата руснаци оправдаха очакванията за мач, изпълнен с първокласен тенис, но за пореден ден Медведев бе съвършен във всяко едно отношение и не съществуваше сила, която да го спре по пътя към трети пореден триумф, подпечатан с безапелационното 6:2 6:2 след само 69 минути игра. Така той постигна своята 14-а последователна победа и от понеделник ще се изкачи с още една позиция в световната ранглиста до №6.

От самото начало на срещата темпото на игра бе изключително високо и динамичните разигравания от дъното на корта изобилстваха. Рубльов опитваше да пробие защитата на съперника си с мощни форхенди, но Медведев успяваше да устои на изпитанието и преминаваше в контраофанзива, за да си създаде удобна възможност за пласиране на завършващ удар. Грешките от ракетата на бившия №1 бяха сведени до абсолютния минимум, докато пропуските на Рубльов не бяха рядко срещано явление, което доведе до реализирането на два пробива и предимство за Медведев в общия резултат.

Поставеният под номер три продължи да диктува събитията на корта и във втория сет, където бе само въпрос на време да нанесе решителен пробив. Благодарение на дълбоко пласираните си и отлично насочени удари Медведев успяваше да изтласка съперника зад основната линия и да поеме инициативата, след което да реализира уинър в опразнената част от корта. Шампионът от Ротердам и Доха превъзхождаше опонента си по всеки един параграф и влезе в серия от пет поредни спечелени гейма, за да си узакони трофея в Дубай.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма кой да го спре: Медведев разгроми Рубльов и вдигна трети пореден трофей в Дубай! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | даниил медведев | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook