Нямат спиране: Кирьос и Кокинакис ще спорят за титлата на Аустрелиън Оупън!

от в 07:27 на 27.01.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис продължиха феноменалното си представяне в двойковата надпревара на Аустрелиън Оупън и победиха поредна поставена двойка, надигравайки Марсел Гранойерс и Орасио Себайос със 7:6(4) 6:4. По този начин ще станем свидетели на финал между две домакински двойки, защото Макс Пърсел и Матю Ебдън елиминираха сензационно едни от топ фаворитите в схемата, а именно Раджив Рам и Джо Солсбъри.

Първото разиграване беше спечелено от местните любимци чрез превъзходен лоб на Кирьос, но последваха четири безответни точки в актива на двойковите специалисти и те спечелиха първото си подаване. Двата тандема сервираха на много високо ниво, като не даваха никакъв шанс на посрещачите и си даваха шанс за лесна пресечка в близост до мрежата. Това предопредели изиграването на тайбрек, в който австралийците първи осъществиха минипробив и достигнаха до три поредни сетбола. Първият беше пропилян поради забит бекхенд в мрежата на бившия номер 13, но той веднага се поправи и пласира неспасяем сервис по дигонала, за да даде ценен аванс на него и партньора си.

Кирьос и Кокинакис продължиха с вдъхновеното представянето, което ги отведе до ситуация 0:40 в следващия сервис гейм на поставените под номер три, а Кокинакис се отчете с великолопен ретур уинър и скоро сингъл състезателите имаха преднина от 3:0. Миналогодишните финалисти на Уимбълдън все пак не се предадоха и стигнаха до рибрейк, възползвайки се от твърде късия форхенд на Кирьос, а канберецът се разяри и счупи поредна ракета в своята кариера.

Играта продължи равностойно до 5:4 в полза на австралийците, когато опонентите им направиха няколко необичайно неубедителни волета и скоро Гранойерс и Себайос трябваше да отразяват серия от мачболи. Те обаче изглежда нямаха сили да го сторят, тъй като Танаси Кокинакис пласира образцов прехвърлящ удар и прати публиката в свеобразен делириум, за да оформи изцяло австралийски финал при двойките!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нямат спиране: Кирьос и Кокинакис ще спорят за титлата на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | Двойки | Ник Кирьос | Обзори | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook