Ник Кириос: Целият ден ми беше тежък, но това ме мотивира

от в 16:25 на 27.01.2020
Димитър Беловски

Ник Кириос загуби мача си от осминафиналите на Australian Open след четири оспорвани сета. Рафа Надал победи австралиеца, който показа добра игра и успя да се противопостави на световния №1. Надал спечели след 6:3, 3:6, 7:6(6), 7:6(4).

Преди още мачът да е започнал станахме свидетели на емоционален момент. Австралиецът излезе със сълзи на очи и потник на Lakers в знак на уважение към Коби Брайънт, който загина при катастрофа с частния си хеликоптер заедно с 13-годишната си дъщеря Джана.

И разбира се, част от темите, които се засегнаха на пресконференцията му бяха тези, свързани със смъртта на легендарния баскетболист, който бе едва на 41 години.

На въпрос дали Кириос и Брайънт са се срещали лично, австралиецът отговори отрицателно:

„Не, никога не съм срещал Коби. Но баскетбола практически е живота ми. Гледам баскетбол всеки ден. Следя спорта, откакто се помня. Когато се събудих и разбрах за новината, беше доста емоционално. Целият ден бе тежък. Просто беше тежко, това са ужасни новини“.

Основният въпрос, който си задаваха много хора, бе дали това ще се отрази на играта му срещу Надал в негативен аспект. Но всъщност, това което го накарало да играе толкова добре и да върне пробива в четвъртия сет е бил спомена за Коби.

„Всъщност, ако имаше нещо, което да ме мотивира, това беше то. Нещата, за които се е борил, начинът, по който искаше да го запомним, това всичко ми помогна тази вечер. Когато изоставах с пробив в четвъртия сет, мислех за това и ми помогна да се преборя. Рафа беше много добър днес. Играеше добре. И аз имах своите шансове. Бях на няколко точки от третия и четвъртия сет. Случва се. Имам предвид, че ако нещо ми помогна, това бе споменът за него“.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ник Кириос: Целият ден ми беше тежък, но това ме мотивира Димитър Беловски
Теми:  
australian open | коби брайънт | ник кириос

Коментари





Следвайте ни в Facebook