Nike с нова колекция в чест на Андре Агаси

от в 17:24 на 18.08.2020
Катерина Георгиева

Американският спортен бранд Nike ежегодно предлага нови колекции дрехи и обувки на всеки турнир от Големия шлем за играчите, които спонсорира. На тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ от компанията са заложили на стил от миналото, извеждайки една от най-известните и емблематични колекции от преди 30 години. Спортистите ще излязат на корта, облечени с линията Challenge Court, която Андре Агаси и Nike представиха на света на US Open 1990.

Бившият световен номер едно, който се смяташе за лице на ново поколение в тениса, зашемети света с дръзкото си облекло през 1990 г. Агаси дебютира с обувките Hot Lava Air Tech Challenge II по-рано през годината, след което направи стъпка напред, носейки екип с ярки смели цветове по време на целия му път към спечелването на титлата, като не пропускаме да отбележим и характерната за него прическа, придаваща завършеност на нестандартната му визия.

1990 US Open: the spitting incident : Tennis Buzz

Новата колекция на Nike ще включва деним и неоново облекло, предпочетено от Агаси по време на участието му на турнира, като в добавка ще има и аксесоари в свежи цветове.

За жалост, някои от големите играчи от сегашния списък на тенис звездите на спортния бранд ще пропуснат тазгодишното издание на надпреварата. Въпреки това компанията ще се постарае да я превърне в запомнящо се събитие с  колекцията си, която „съчетава безпогрешен нюх със съвременна палитра от материали”.

Nike 2020 Challenge Court Apparel Collection 3

Човекът, придал новия облик на облеклото в тенис средите – самият Агаси – заяви, че основната идея зад колекцията на Challenge Court е преминаването отвъд границите на стандартното.

„Колекцията е вдъхновена от бунтарската фаза, в която се намирах. Всичко, което се различаваще от общоприетия модел, ми даваше мотивация” – разкри той.

nike

В интервю главният дизейнер на NikeCourt сподели: „Връщането на историческа колекция отпреди 30 години беше вдъхновяващо, предизвикателно и наистина забавно. Знаем, че частици от миналото продължават да имат влияние върху същността ни и до днес“.

Състезателите ще дебютират в новите си екипи още на старта на Мастърса в Синсинати, който ще се проведе в седмицата от 20 до 28 август.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Nike с нова колекция в чест на Андре Агаси Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook