Nike си остави вратичка по случая с Шарапова

от в 19:50 на 17.03.2016
Tennis.bg

От Nike не изключиха възможността да продължат да работят с Мария Шарапова. Както е известно от световния бранд временно "замразиха" нейния контракт, след като стана ясно, че е употребила забранена субстанция и я очаква наказание.

Един от основните директори в компанията Тревър Едуардс смята, че в много подобни случаи атлетите заслужават втори шанс.

"Всеки път при такъв случай, сме разочаровани. В същото време много атлети ни вдъхновяват," заяви Едуардс, който се очаква да замени сегашния изпълнителен директор Марк Паркър след време.

В момента рекламния бюджет на годишна база на Nike е 3 милиарда долара като компанията е най-голямата в света в производството на спортна екипировка.

До момента Шарапова бе най-добре платената жена в света на спорта. Тя обаче даде положителна допинг проба по време на Откритото първенство на Австралия. Рускинята заяви, че това се е случило заради здравословни проблеми.

Според Едуардс Шарапова може да се завърне сред лицата на Nike подобно на случая със спринтьора Джъстин Гатлин.

"В крайна сметка атлетите са хора точно като всички нас и се поддават на същите слабости. Понякога тъкмо тези момента ти помагат да научиш важни неща," смята Едуардс.

Годината е особено важна за Nike с оглед предстоящите Олимпийски игри в Рио де Жанейро. Там американският концерн ще бъде основен спонсор за първи път от Игрите в Сидни през 2000-а. В предишните три Олимпиади Adidas бе в тази роля.

"Бразилците са много ентусиазирани спортни фенове. Ще се получат страхотни състезания," смята още шефът в Nike.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Nike си остави вратичка по случая с Шарапова Tennis.bg
Теми:  
nike | мария шарапова | спортна екипировка | тенис екипировка

Коментари





Следвайте ни в Facebook