Ники Пилич: Не беше истинският Джокович, иначе нямаше да загуби; Алкарас също знае това

от в 16:09 на 18.07.2023
Мирела Николова

В неделния ден станахме свидетели на един от най-вълнуващите финали в историята на Уимбълдън, след като Карлос Алкарас и Новак Джокович ни подариха близо петчасово тенис зрелище, от което в крайна сметка победител излезе младият испанец. Въпреки че двубоят бе на изключително високо ниво и първокласните разигравания следваха едно след друго, то бившият югославски тенисист и някогашен наставник на сърбина - Ники Пилич, заяви в интервю, че 23-кратният шампион от Шлема не е успял да покаже най-доброто си лице и това е позволило на младока да вдигне дебютен трофей на "свещената трева".

"Това не беше истинският Новак Джокович. Той просто нямаше ден и самият Алкарас го призна след мача. Новак имаше всички шансове да спечели втория сет и да поведе с 2:0, но допусна две нетипични за себе си грешки в тайбрека и съперникът му успя да се възползва. В третата част играта на Джокович изцяло катастрофира, но в четвъртата отново започна да играе на познатото си ниво. В началото на петия сет той направи няколко неточности на собствен сервис, с което позволи на Карлос да го пробие. 

Началният му удар представляваше проблем в хода на целия двубой, честно казано. Да вземем например мача му срещу Хуберт Хуркач - тогава Ноле сервираше просто безпогрешно, сервис геймовете му бяха съвършени, а на финала не направи ас в продължение на цели два сета. Ако Новак беше играл на най-високото си ниво, той нямаше да загуби", категоричен е бившият №6 в света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ники Пилич: Не беше истинският Джокович, иначе нямаше да загуби; Алкарас също знае това Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | никола пилич | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook