Нишикори: Сякаш съм ветеран, играчите от топ 5 още доминират

от в 21:38 на 02.05.2016
Георги Христов

На 26 години Кей Нишикори призна, че вече не се чувства млад и постиженията му не трябва да бъдат причислявани към тези на новата генерация. В момента японецът е най-младият играч в топ 10 на световната ранглиста.

"Вече не. На 24 или 25 години се чувстваш млад, но на 26 съм по-близо до 30 и остарявам," заяви азиатецът на пресконференцията преди началото на "Мастърс 1000" в Мадрид.

Нишикори очаква Фабио Фонини или Бърнард Томич на старта. През 2014-а той игра финал в надпреварата, но се наложи да се откаже в третия сет срещу Рафаел Надал.

"Чувствам се по-удобно на твърди кортове, но мога да се представя силно и на клей. Имам добри шансове, ако покажа добър тенис. Достигнах финал преди две години. Мотивиран съм в навечерието на "Ролан Гарос"," сподели японецът.

Той отчита, че Новак Джокович е най-доминиращият играч, но подчертава и подобрената форма на Рафаел Надал, който успявал да "играе по-дълбоко и да пласира по-агресивни удари от форхенд".

"Джокович е много спокоен и не прави непредизвикани грешки, така че трябва да се бориш много за всяка точка. Стореното от него в последните няколко години, е невероятно. Трябва да намерим начин да го победим."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нишикори: Сякаш съм ветеран, играчите от топ 5 още доминират Георги Христов
Теми:  
кей нишикори | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook