Ноле: Надал е най-големият ми съперник, впечатляващ е досега (видео)

от в 19:42 на 25.01.2019
Илиян Илиев

Новак Джокович се класира по безапелационен начин за финала на Откритото първенство на Австралия. Сърбинът разгроми Люка Пуй с 6:0, 6:2, 6:2 за само час и 23 минути на корта и предстои да срещне в истинска класика Рафаел Надал.

При успех Новак може да спечели рекордна седма титла в Мелбърн и да се приближи до Надал, който има има 17 трофея в Големия шлем до момента.

"В момента нямам сериозни физически проблеми, които да възпрепятстват играта ми. Разбира се, че през годините я развивам. В момента обаче не искам да правя промени-

"Надал е впечатляващ по време на целия турнир. Не е загубил сет. Изглежда по-добре отвсякога на твърди кортове в изминалите седмици. Срещу мен също не игра слабо в последните ни мачове. Този финал идва в точното време и за двама ни. Ще се раздадем на корта. Хората ще се насладят на този двубой. Разбира се, че да се изправя срещу Рафа изисква по-различна тактическа постройка. Същото важи и за него," анализира Новак на пресконференцията си след днешния мач.

"Той е най-големият съперник в кариерата ми. Играл съм толкова епични мачове срещу него. Разбира се, финалът ни тук през 2012, който продължи шест часа, се отличава. Да се надяваме, че сега няма да продължи толкова. Предстои ми най-голямото предизвикателство. Много зависи и как се чувстваш в конкретния ден. Отнема много време докато набереш нужната увереност преди тези мачове.

"Заради Надал се наложи да преосмисля и моята игра. Имал съм много тежки загуби от него. Загубил съм девет пъти в турнирите от Големия шлем - все оспорвани срещи във финали или полуфинали на "Ролан Гарос" и US Open. Но имам и прекрасни победи. Несъмнено тези мачове ме направиха играча, който съм в момента. Живееш заради тези финали в Шлема срещу най-добрите в света. Какво повече да искам?"

Самият Джокович остава №1 независимо от развоя на мача. Той води с 27:25 в преките мачове между двамата и 18:7 на твърди кортове. Надал обаче има предимство от 9:5 в Големия шлем и 4:3 само във финали.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ноле: Надал е най-големият ми съперник, впечатляващ е досега (видео) Илиян Илиев
Теми:  
australian open | australian open новини | новак джокович | новак джокович - рафаел надал | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис бг джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook