Номер 1 по причина: Барти грабна с лекота титлата в Аделаида!

от в 09:28 на 09.01.2022
Калоян Соколов

Световната номер едно Ашли Бари имаше много тежък старт на тазгодишната си кампания, след като се оказа догоноваща със сет и пробив в откриващия си двубой за сезона, но съумя да осъществи невероятен обрат срещу талантливата Коко Гоф и оттам насетне сломи с лекота съпротивата на останалите си съпернички, за да завоюва титлата от турнира Melbourne Summer Set 1! Днес местната представителка зарадва своите сънародници с тенис на изключително високо ниво и заслужено предоля съпротивата на Елена Рибакина, за да триумфира с крайното 6:3 6:2.

Австралийката потегли безкомпроисно на свой начален удар още от самото начало, но същото се отнасяше и за нейната по-млада съперничка, което доведе до безпроблемни мигове на начален удар за двете състезателки до 3:3. Ключов се оказа седмия гейм, в който Барти отрази две точки за пробив и впоследствие проби своята опонентка, за да прибави откриващия сет на сметката си.

Втортата част далеч не предложи подобна интрига, защото водачката в схемата покачи значително своето ниво и на бърза ръка се сдоби с аванс от 4:0. Рибакина все пак не се предаде, опитвайки се да се закачи в резултата и спечели с лекота следващите си две подавания, ала на ретур беше напълно безпомощна и скоро австралийката можеше да отпразнува първия си трофей през 2022-ра!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Номер 1 по причина: Барти грабна с лекота титлата в Аделаида! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ашли барти | елена рибакина | мелбърн | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook