Нори: Първа ракета на Великобритания ли? Аз искам да съм номер 1 в света!

от в 14:12 на 21.06.2021
Калоян Соколов

Камерън Нори е играчът на трето място по най-много победи през сезон 2021 и непрестанно подобрява рекордното си класиране. Британецът вече се намира под номер 34 в класацията на ATP, но неговите амбиции далеч не се изчерпват дотук. Нори завършва Тексаския християнски университет през 2017-а година, като не допуска нито една загуба в двубоите си на корта през периода на обучението си и само за няколко години се утвърждава в елита на професионалния спорт.

През вчерашния ден пък Камерън изигра най-важната си досега среща в кариерата, само че трябваше да претърпи поражение от Матео Беретини на финала в Куинс. Това обаче по никакъв начин не обезкуражава 25-годишния състезател, който споделя следното:

"Обожовам кортовете не Уимбълдън и тревната настилка. Знам, че мога да игра много силно там, така че просто трябва да запазя моментната си форма. Радващо е как постоянно подобрявам най-добрите си постижения, но целите ми са далеч по-високи и за мен не е фикс идея да бъда първа ракета на Великобритания. Аз тренирам, за да бъда номер едно в света.

В миналото правех по 2-3 добри седмици и впоследствие не съумявах да задържа нивото си, само че сега съм далеч по-постоянен в изявите си и съм подобрил значително своя сервис, а форхендът ми е сериозно оръжие, с което мога да диктувам разиграванията. Вече виждам как наистина мога да се противопоставям на най-добрите. Истината е, че направих силен мач срещу Надал в Париж и въпреки това той ме разгроми, но усетих как имам възможност да му бъда равностоен съперник, макар че не изгарям от желание в скоро време да получа възможност за реванш" - признава Нори.

Източник: Evening Standard

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нори: Първа ракета на Великобритания ли? Аз искам да съм номер 1 в света! Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | камерън нори | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook