Нори: Уимбълдън вече е един демонстративен турнир и най-добрите няма да играят

от в 10:56 на 23.05.2022
Калоян Соколов

Миналият петък окончателно стана ясно, че от ATP, WTA и ITF се обединяват против решението на Уимбълдън да не допусне до участие тенисистите от Русия и Беларус на тазгодишното издание на турнира. Според организациите става въпрос за крайно дискриминационен подход спрямо играчите от тези държави и това е причината да се стигне до сериозни мерки в ущърб на третата "мейджър" надпревара през сезона.

Те предвиждат премахването на точките за ранглистата и намаляване на наградния фонд наполовина, а така до голяма степен състезанието ще се превърне в почти изцяло демонстративно. Точно поради тази причина има известни притеснения, че част от най-добрите състезатели ще пропуснат най-стария тенис турнир в света, защото не могат по никакъв начин да се облагодетелстват при евентуално участие. Камерън Нори е именно от играчите, които са скептични относно нормалното протичане на турнира и очаква да станем свидетели на неговото най-слабо някога издание.

"Уимбълдън все още е едно много специално събитие, само че навярно част от най-добрите в света ще предпочетат да пропуснат надпреварата и директно да се подготвят за сезона на твърди кортове. Водачите в ранглистата не се интересуват до такава степен от паричните възнаграждения, тъй като си набавят далеч повече средства от спонсорски договори и реклами, така че вероятно ще видим сериозни имена сред отсъстващите. Ситуацията е наистина трудна, имайки предвид продължаващата война, но за мен е тежко да приема как на практика няма да се състезавам за нищо на домашния си Шлем.

На практика състезанието става демонстративно и сезонът на трева се обезсмисля напълно, тъй като и без това е много кратък, а фокусът винаги е бил насочен към Уимбълдън. Всичко това ще има сериозно отражение върху ранглистата и бяхме поставени в много трудно положение заедно с моите колеги. Изказал съм своята позиция пред управляващите тенис органи и се надявам да бъдем компенсирани по някакъв справедлив начин" - завърши световният номер 11.

 Източник: GoTennis.Ru

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нори: Уимбълдън вече е един демонстративен турнир и най-добрите няма да играят Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | камерън нори | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook