Нов крах за поставените в Куинс: Играч с едва 3 победи през сезона надви №16 в света

от в 19:42 на 14.06.2022
Владислав Риждов

Вчерашният откриващ ден на турнира в Куинс се превърна в своеобразен кошмар за част от поставените състезатели, след като цели трима от тях напуснаха надпреварата още на старта. Днес пък изненадващите резултати в Обединеното кралство продължиха с пълна сила, след като още един от топ поставените също бе елиминиран. Става въпрос за петия в схемата Диего Шварцман, който бе тотално надигран от световния номер 121 Сам Куери в последователни сетове - 6:1 6:4. Любопитно е, че шампионът от 2010-а има на сметката си едва три победи в основна схема на АТР от началото на годината, но днес отново демонстрира безспорните си качества върху тревната настилка, които неотдавна го отведоха до полуфинал на Уимбълдън.

Още със самия старт на двубоя Куери имаше инициативата на своя страна и за отрицателно време успя да си изгради почти незаличим аванс в резултата. Американецът използваше по отличен начин своят начален удар, а агресивният му форхенд наказваше Шварцман от всяка една позиция на корта. Така бившият номер 11 спечели пет последователни гейма на сметката си, преди да се изстреля уверено към успеха в откриващата част.

След почивката 16-ят в света се опита да поизравни силите на корта и видяхме равностойни първи няколко гейма, но Шварцман не направи достатъчно, за да постави съперника си под каквото и да е напрежение, и много скоро неприятностите отново го застигнаха. Куери проби нисичкия аржентинец, след което направи нужното, за да затвърди водачеството си, преди да официализира класирането си за следващия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов крах за поставените в Куинс: Играч с едва 3 победи през сезона надви №16 в света Владислав Риждов
Теми:  
атп | диего шварцман | обзор | сам куери | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook