Нов личен връх в ранглистата за Кузманов, спад за Андреев и Лазаров

от в 07:14 на 02.08.2021
Диана Андреева

С новата седмица идва и така очакваното за някои обновяване на световната ранглиста. За част от състезателите с днешния ден пристигат голямо количество положителни емоции, но за други новините далеч не са толкова приятни. Такава е и ситуацията с българските тенисисти, а ето какво точно се промени днес:

Димитър Кузманов със сигурност прави най-добрия си сезон до момента в кариерата. Втората ракета на страната ни дебютира на турнир от Големия шлем и макар все още да не е преминавал първия квалификационен кръг, той се намира във върхова форма през последните месеци. Заслужено почти ежеседмично той подобрява своя личен рекорд в световната ранглиста, като от днес той е номер 230 в подреждането.

Адриан Андреев не показа най-добрата си игра в последното си участие на професионален турнир и това мигновено се отрази на неговата позиция в класирането. Българинът бе на най-високата си позиция до момента в кариерата през миналия понеделник, но от днес е на 336-то място.

Александър Лазаров достигна до финалния мач на надпреварата в Телави, но поради неприятните метеорологичните условия в страната турнирът бе отложен с един ден и мачът за трофея ще се състои по-късно днес. Точките за участието му в ITF събитието все още не са прибавени, на което и се дължи спадът му с цели 26 позиции до номер 542.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов личен връх в ранглистата за Кузманов, спад за Андреев и Лазаров Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | бгтенис | димитър кузманов | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook