Нов престижен триумф: Григор и Рубльов пречупиха финалистите от Монреал!

от в 01:34 на 18.08.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров и Андрей Рубльов никога не си бяха партнирала на корта до началото на миналата седмица, в която обединиха сили на Мастърса в Монреал и дори успяха да победят актуалните шампиони на Уимбълдън. Двамата специалисти на сингъл пък решиха да оформят тандем и за надпреварата в Синсинати, като затвърдиха страхотните си съвместни изяви и днес победиха финалистите от Монреал, а именно Джон Пиърс и Даниел Еванс - 7:6(6) 6:4. По този начин българо-руското дуо се класира за фазата на осминафиналите, а там ще се изправят срещу вторите поставените Марсел Гранойерс и Орасио Себайос, от които загубиха на предния турнир.

Димитров и Рубльов започнаха на много високи обороти мача, докато техните опоненти видимо не бяха готови за агресивните ретури от другата страна на мрежата. Мощните форхенди на Рубльов често профучаваха край съперниковите състезатели и заслужено първият пробив беше в актива на сочените за аутсайдери тенисисти. Григор също демонстрираше тенис на много високо ниво и неколкократно съумя да пласира успешни прехвърлящи удари. Всичко това доведе до преднина от 5:3 в полза на новосформираната двойка, ала руснакът се пропука в решителния момент, предавайки подаването си. Така се стигна до тайбрек, в който родният ни представител и световният номер осем се сдобиха с аванс от 4:1 точки, но опонентите им не се отказаха и обърнаха нещата до 5:4 в тяхна полза. Накрая обаче хасковлията блесна с отлични изяви на посрещане и тази толкова оспорвана част отиде в актива на Григор и неговия партньор.

Вторият сет стартира с кошмарно сервиране на Джон Пиърс, защото австралиецът допусна цели три поредни двойни грешки и брейкът в полза на руснака и Димитров не закъсня. Оттам насетне резултатът се движеше равностойно, само че сингъл специалистите отново показаха известни колебания от водеща позиция и на няколко пъти ставахме свидетели на неразбирателство в тяхното поле. Това помогна на Еванс и Пиърс да достигнат до паритет при 5:5, но последва спечелване на 8 от следващите 9 точка за българина и руснака, чиито отлични изяви ги изведоха до заслужен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов престижен триумф: Григор и Рубльов пречупиха финалистите от Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | бгтенис | григор димитров | даниел еванс | джон пиърс | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook