Нов престижен успех: Кузманов срази играч, който е побеждавал двама шампиони от Шлема

от в 20:01 на 15.11.2022
Калоян Соколов

Едва ли ще е пресилено, ако определим настоящия сезон за най-силния в кариерата на Димитър Кузманов, който беше само на един мач от влизане в основната схема на всяка една от последните три надпревари от Големия шлем и освен това достигна до рекордното си 159-то място в света. Последните месеци обаче не бяха от най-успешните за българина, след като той получи контузия по време на четвъртфиналния си двубой в Аликанте и отсъства за известно време от кортовете, а впоследствие записа две отпадания на старта, когато поднови участията си в турнирите.

Все пак Мико намери начин да излезе от негативната си серия и през миналата седмица записа изключително престижна победа на Чаланджъра в Роан, където надигра Раду Албот, за когото можем да кажем, че е бивш ATP шампион и все още е част от топ 100. Днес пък Кузманов надви още един изключително реномиран състезател в откриващия кръг на надпреварата в Хелзинки. Там пловдивчанинът трябваше да премери сили с винаги непредсказуемия Юго Гастон и не остави никакви шансове на някогашния номер 59, триумфирайки над него с 6:3 6:3

Французинът е записвал в кариерата си победи над двама бивши шампиони от Шлема, а именно Стан Вавринка и Карлос Алкарас и само преди няколко дни завоюва трофея в Роан, но днес нямаше никакви шансове срещу нашия сънародник, който в следващата фаза ще премери сили с турчина Алтуг Чиликбилек (световен номер 223).

Срещата не започна по най-добрия начин за родния ни представител, тъй като постоянните къси топки на Гастон го хванаха на няколко пъти неподготвен и така се стигна до пробив в полза на французина. Отговорът на втората ни ракета не закъсня по никакъв начин и бързо равенството в резултата беше възстановено, а Кузманов удряше топката с далеч по-висока от обичайната за него скорост, което му донесе желаните дивиденти и скоро той сам се откъсна напред с пробив. Оттам насетне сервирането на нашето момче беше повече от образцово и сетът заслужено отиде в неговия актив.

Втората част също стартира много позитивно за българина, чиито минаващи удари непрекъснато се оказваха непреодолимо препятствие за световния номер 106. Бившият осминафиналист на Ролан Гарос налиташе непрекъснато на мрежата, ала нямаше никакъв успех и закономерно инкасира ранен брейк. Мико дори имаше възможност да удвои преднината си, само че не се възползва от открилите се пред него шансове, но загуби едва две точки на собствено подаване до края на двубоя и се поздрави с много престижен успех.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов престижен успех: Кузманов срази играч, който е побеждавал двама шампиони от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | хелзинки | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook