Нов провал: Беретини отпадна на Чаланджър след загуба от световния номер 132

от в 04:35 на 19.03.2023
Мартин Петков

През настоящата седмица погледите на тенис обществеността бяха изцяло насочени към случващото се на Мастърса в Индиън Уелс и извън широкия спектър остана дебютното издание на турнир от категория АТР 175, провел се във Финикс. Въпреки сериозния брой точки, който ще завоюва шампиона в състезанието, то надпреварата спада към тези от сериите Чаланджър, но това не попречи на мнозина топ тенисисти, отпаднали на старта в Калифорния, да се включат в новосъздадения турнир.

Най-голямото име, което реши да вземе участие в Аризона беше Матео Беретини, който изпитва трудности при завръщането си от контузия и реши да понатрупа игрова практика в навечерието на започващия в сряда Мастърс в Маями. Италианецът зае позицията на топ поставен в схемата и прогнозите бяха за наглед лесен негов триумф с трофея от състезанието, но не така се развиха събитията и в хода на днешния ден бившият финалист от Уимбълдън беше повален от световния номер 132 Александър Шевченко, който го надигра за точно 2 астрономически часа на корта - 6:4 3:6 6:3.

Още в откриващата част на двубоя се загатна за проблемите на Беретини на собствено подаване, който имаше немалки резерви в играта си и макар да спаси брейкбол в третия гейм, то впоследствие неизбежното за него се случи и руснакът осъществи пробив. Останал в губещата позиция, световният номер 23 наглед успя да се съвземе от случилото се, като си гарантира точка за възстановяване на равенството, ала Шевченко демонстрира здрави нерви и записа сета на сметката си.

Втората част далеч не премина безпроблемно за фаворита, който изпадна в кризисна ситуация при 15:40 и загубата му вече се предусещаше, но именно в тези моменти вездесъщият му форхенд блесваше и той оцеля след три спасени брейкбола. Оттам насетне бившият представител на топ 10 постепенно установи контрол над случващото се, като изведе на пиадестал разликата в класите след поредица от маркови отигравания със своя дланов удар, който го изведе до пробив и изравняване на резултата в отделните сетове.

Решителният трети сет имаше пагубен старт за Матео, който допусна поредния спад в равнището си и световният номер 132 не чакаше втора покана, като навлезе навътре в корта и загатна за уменията си в близост до мрежата, реализирайки пробив. До края на срещата Беретини по никакъв начин не успя да застраши подаването на отлично сервиращия Шевченко, който нямаше нужната съпротива и необезпокоявано сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов провал: Беретини отпадна на Чаланджър след загуба от световния номер 132 Мартин Петков
Теми:  
александър шевченко | матео беретини | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook