Нов турнир и нова титла на ниво WTA 1000: Ига Швьонтек покори Индиън Уелс!

от в 23:22 на 20.03.2022
Калоян Соколов

Ига Швьонтек започна участието си в Индиън Уелс със загубен сет от непоставената Анхелина Калинина и изглеждаше, че полякинята няма да може да пренесе чудесните си изяви от Доха, където завоюва трофея. Световната номер четири обаче постепенно набра инерция и подобряваше играта си в хода на седмицата, за да намери място на финала в турнира, а там надигра за втори Мария Сакари в рамките на последния месец и така спечели нова титла от категория WTA 1000 на твърди кортове. Швьонтек стартира трудно срещата, само че непрекъснато вдигаше собственото си ниво, за да се наложи с 6:4 6:1 и от утре ще заема рекордната си втора позиция в световната ранглиста.

Началото беше по-добро за гъркинята, която показа, че неслучайно има аванс в преките си двубои с днешната си опонентка и тя на два пъти повеждаше с пробив, но третата поставена неизменно наваксваше изоставането си. 20-годишната състезателка се справяше далеч по-успешно със силните пориви на вятъра, което ѝ позволи да вземе преднина от 4:2 гейма, ала Сакари също показа чудесен тенис от догонваща позиция и паритетът властваше на корта при 4:4. Тогава полякинята проведе безупречно последвалото си подаване, а впоследствие можеше да разчита на мощните си форхенди и скоро притежаваше заслужен аванс в сетовете.

Двете тенисистки задържаха началните си удари в дебютните минути на втората част, след което видяхме истинско показно от страна на Швьонтек, чиито изпълнения ставаха все по-чисти и редовно намираха линиите. Бившата шампионка от Ролан Гарос почти не допускаше непредизвикани грешки, докато 6-тата в света изпитваше сериозни проблеми с това да контролира плоския си бекхенд при вече споменатите тежки условия за игра. Всички тези обстоятелства помогнаха на полякинята да осъществи серия от пет поредни гейма на сметката си, като тя приключи всичко с неспасяем обратен диагонал от форхенд, за да подпечата един от най-значимите си успехи в своята млада кариера!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов турнир и нова титла на ниво WTA 1000: Ига Швьонтек покори Индиън Уелс! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | индиън уелс | мария сакари | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook