Нов удар за Джокович: Сърбинът отнесе най-солената глоба на тазгодишния Уимбълдън

от в 16:47 на 18.07.2023
Мирела Николова

Новак Джокович инкасира тежко поражение в неделния ден, след като бе надигран от Карлос Алкарас във финалния сблъсък на Уимбълдън и спрян на последното стъпало към осми трофей на "свещената трева", с който щеше да изравни Роджър Федерер по този показател. Освен това балканецът трябваше да понесе още един удар, тъй като му бе наложена глоба от 8 хиляди долара заради невъздържано поведение по време на финала.

Джокович и Алкарас бяха въвлечени в петсетов трилър, по време на който нервите на всеки от тях бяха опънати до краен предел, а това най-ясно се видя в решителната пета част. 23-кратният шампион от Шлема не успя да материализира получения брейкбол в началото на финалния сет, след което на свой ред допусна пробив, довел до изоставане от 0:3 за него.

Отправяйки се към стола за почивка, сърбинът даде воля на емоциите си и удари ракетата си в дървеното колче на мрежата, незабавно след което получи предупреждение от съдията на стола. Това обаче далеч няма да бъде единствената санкция за Ноле, защото сърбинът ще трябва да се раздели с 6117 британски лири (8000 долара) от заработените си милион и 175 хиляди лири в хода на надпреврата.

Това е и най-високата парична санкция в хода на тазгодишната надпревара, като Джокович си разделя първото място с 16-годишната Мира Андреева, която получи наказание за неспортсменско поведение в осминафиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов удар за Джокович: Сърбинът отнесе най-солената глоба на тазгодишния Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook