Нов удар за фаворитките: Бивша номер едно е поредната жертва на Уимбълдън

от в 22:34 на 01.07.2022
Мартин Петков

Анджелик Кербер не започна тревния си сезон по желания начин, след като допусна поражение на четвъртфиналите по време на домашния си турнир в Бад Хомбург, докато се подготвяше за Уимбълдън, където е бивша шампионка. Германката откри успешно кампанията си с две рутинни победи на старта в ,,All England Club", които я отведоха до двубой за място на осминафиналите през днешния ден срещу 24-та поставена Елизе Мертенс, с която съперничеството им подлежи на равенство с 1:1 успехи.

Сблъсъкът бе проведен на много високи обороти, като ключов фактор за развоя на срещата се оказаха множеството грешки в играта на бившата номер едно, която неизменно бъркаше във важните мигове и в крайна сметка това я принуди да напусне най-старата тенис надпревара в трети кръг, след като инкасира загуба с 4:6 5:7 от световната номер 31. За белгийката знаменитата победа носи двубой във фазата на осминафиналите срещу световната номер 2 и една от фаворитките за титлата Онс Жабер.

Началото на мача отмина лесно за подавачите, които спечелиха откриващите си геймове, ала впоследствие проблемите за бившата шампионка не закъсняха и след поредица от неточности тя предаде сервиса си в актива на аутсайдерката. Последва подем в играта на световната номер 31, която затвърди предимството си, но скоро след това се пречупи под напрежението при начален удар за спечелване на частта и позволи на Кербер да се завърне в резултата. Германката току намерила път напред отново се срина на сервис и предаде на нула гейма си, а с това и дебютния сет.

Втората част предложи интригуващи моменти на старта, като бившата номер едно дори си осигури пробив аванс, ала преднината ѝ се запази едва няколко минути, преди да последва рибрейк от 24-та поставена. Кербер все пак продължи да надгражда в играта си и чрез образцов гейм на ретур си завоюва ключов пробив, който ѝ позволи да сервиса за изравняване в отделните части, но поредната серия от грешки на левичарката не закъсня и паритетът бе възстановен - 5:5. Именно това подаване на бившата шампионка се оказа повратни за мястото ѝ в турнира, след като Мертенс получи нужния импулс в своето представяне и след решителен брейк в 12-я гейм стигна до изненадващия успех, като елиминира победителката от 2018-а година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов удар за фаворитките: Бивша номер едно е поредната жертва на Уимбълдън Мартин Петков
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | елизе мертенс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook