Нов успех за една от сензациите на 2023-та: Световният №65 сломи бивш финалист в Мелбърн

от в 08:13 на 14.01.2024
Мартин Петков

В един от най-любопитните сблъсъци от първия кръг на Откритото първенство на Австралия се изправиха трупащият все по-голяма реноме в тениса Фабиан Марожан и бившият финалист в надпреварата Марин Чилич, като след сериозна битка, то някогашният номер три напусна турнира. Унгарецът, от своя страна, отново ни засвидетелства на какво е способен, когато разгърне пълния потенциал на техническия си репертоар, доказвайки за пореден път, че победата му над Карлос Алкарас през миналия сезон не е плод на случайност, и днес взе скалпа на бившия шампион от US Open в четирисетов дуел на старта в Мелбърн - 6:1 2:6 6:2 7:5. 

По този начин световният номер 65 подпечата класирането си за втория етап на състезанието, където го очаква среща с 22-рия поставен Франсиско Серундоло, който оцеля в петсетова битка на старта, за да сломи един от домакинските представители, в лицето на Дейн Суини.

Още в откриващата част от двубоя Марожан нагледно демонстрира съвършенството на магичната си къса топка, посредством която тормозеше изключително много хърватина, като често го привикваше в близост до мрежата, където умело го разминаваше или прехвърляше. Подобен разнообразен стил на игра донесе сериозно предимство на унгареца в съотношението на силите на корта и той реализира цели три пробива, за да заслужи триумфа в откриващия сет.

С настъпването на втората част статуквото в сблъсъка претърпя пълен обрат и внезапно Чилич прие лидерската позиция в разиграванията, като умело подхождаше в подготовката си за нанасянето на завършващ удар. Именно в тези минути имахме възможността да се насладим и на върховата версия на бившия финалист от турнира в игрово отношение, като той на практика задаваше темпото в размените от основната линия и безпроблемно поднови равенството в общия резултат на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов успех за една от сензациите на 2023-та: Световният №65 сломи бивш финалист в Мелбърн Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | марин чилич | фабиан марожан

Коментари





Следвайте ни в Facebook