Нова изненада: Двукратна шампионка от Шлема не спечели сет и напусна АО във втори кръг

от в 08:40 на 18.01.2023
Мирела Николова

Носителката на 2 титли от Уимбълдън Петра Квитова стартира по отличен начин своя сезон, спечелвайки и двата си мача на United Cup и достигайки до четвъртфиналната фаза на силния турнир в Аделаида. Тя откри победоносно и участието си на тазгодишния Аустрелиън Оупън, но във втория си двубой днес бе надиграна от световната №39 Анхелина Калинина. Украинката бе по-постоянна в изявите си в хода на срещата и заслужено се поздрави с победата след 7:5 6:4, като по този начин се класира за третия етап на състезанието, където ѝ предстои да премери сили с победителката от сблъсъка между Барбора Крейчикова и Клара Бюрел.

В откриващите си минути двубоят бе изключително равностоен, като и двете тенисистки си взимаха безпроблемно подаванията. Чехкинята бе по-инициативната от двете и не се колебаеше да ускори топката при удобна възможност и да предизвика неточност от отсрещната страна. В края на сета обаче двукратната шампионка от Шлема значително понижи нивото си, започвайки да греши от наглед напълно рутинни позиции, което позволи на украинката да нанесе късен пробив и да прибави дебютната част към своята сметка.

Във втория сет Калинина бе свела пропуските си до абсолютния минимум, докато колебанията в представянето на чехкинята продължиха. Квитова на два пъти бе изправена пред опасност от загуба на подаването си и макар да се спаси благодарение на отлично насочения си сервис, то в деветия гейм непредизвиканите ѝ грешки натежаха и доведоха до брейк на нула в актива на 39-ата в света, която след точно 2 часа престой на корта можеше да ликува с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада: Двукратна шампионка от Шлема не спечели сет и напусна АО във втори кръг Мирела Николова
Теми:  
wta | анхелина калинина | Аустрелиън Оупън 2023 | Обзори | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook