Нова изненада в Лондон: Корда "изхвърли" шампиона от Ийстбърн Де Минор

от в 16:32 на 29.06.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда се поздрави с нова топ 20 победа! Американецът демонстрира класата си и на тревни кортове и се справи с шампиона от Ийстбърн Алекс де Минор в четири сета - 6:3 6:4 6:7(5) 7:6(5). Мачът продължи почти три часа и 30 минути, но Корда заслужено се поздрави с крайния успех и намери място в следващия етап от надпреварата.

В следващия етап препятствието пред него е далеч по-леко. Себи ще се изправи в сблъсък с някой измежду квалификантите Антъни Хуанг и Жиженг Жанг. Благодарение на убедителното си представяне през днешния ден и отстраняването на 15-ия поставен в турнира, Корда се поздрави със своята първа победа на кортовете в Лондон. При юношите американецът е достигал до 1/2-финалната фаза на Уимбълдън при каретата, но до момента не беше се състезавал наред с професионалистите.

Макар и за едни победата на Корда да е изненада, за други това е съвсем в реда на нещата. Себастиан показа на света, че се чувства отлично на тревна настилка и играта му е изцяло подходяща за тази повърхност. Той натрупа известен опит преди началото на Уимбълдън в Хале, където отстъпи на бъдещия шампион Уго Юмбер след трисетов двубой, запършил 2:6 7:6(5) 4:6 в полза на французина.

Де Минор днес далеч не показа играта, която го изведе до титлата в Ийстбърн през изминалата седмица. Алекс бе пасивен от основна линия, а с това той позволяваше на Корда изцяло да задава темпото в срещата. В дадени моменти световният номер 14, сочен за един от скритите фаворити на турнира, поемаше инициативата в свои ръце, но силите му достигнаха за спечелването само на един сет и той напусна Уимбълдън 2021 още в самото му начало.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада в Лондон: Корда "изхвърли" шампиона от Ийстбърн Де Минор Диана Андреева
Теми:  
алекс де минор | себастиан корда | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook