Нова изненада в Лондон: Още една шампионка от Шлема отпадна от битката за трофея!

от в 21:40 на 30.06.2021
Мирела Николова

Поставената под номер 4 София Кенин се превърна в поредното голямо име при жените, което напуска тазгодишното издание на Уимбълдън още в ранните етапи на надпреварата, след като отстъпи на Мадисън Бренгъл във втори кръг. Ниската успеваемост на начален удар от страна на Кенин оказа своята огромна роля за крайния резултат, който бе в полза на 31-годишната американка - 6:2 6:4. В следващата фаза на турнира световната №82 предстои да се изправи срещу Виктория Голубич, която по-рано днес елиминира Даниел Колинс.

Откриващият сет представляваше истинска катастрофа за Кенин, която спечели едва 33% от разиграните точки на първи сервис и 0% на второ подаване. Макар младата американка да успя да реализира два пробива, тоталната липса на начален удар от нейна страна бе причината тя да не си вземе нито веднъж подаването и след цели 4 инкасирани брейка Кенин изостана в отделните части.

Световната №6 стабилизира сервиса си във втория сет и бе повече от категорична в своите геймове, като равенството в резултата се запази до 3:3. Тогава проблемите за София отново напомниха за себе си и тя предаде подаването си. Въпреки че съумя да реализира светкавичен рибрейк, Кенин отново допусна да бъде пробита, като този път това се оказа пагубно за изхода на мача, а с това и на участието ѝ в надпреварата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада в Лондон: Още една шампионка от Шлема отпадна от битката за трофея! Мирела Николова
Теми:  
wta | мадисън бренгъл | Обзори | софия кенин | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook