Нова изненада в Маями: Бивша №1 и трикратна шампионка в турнира с поредно ранно отпадане

от в 23:20 на 25.03.2023
Мирела Николова

Виктория Азаренка направи сериозна заявка за силни резултати в началото на сезона, след като достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, но впоследствие беларуската тенисистка загуби своя устрем и влезе в серия от ранни поражения. След като през миналата седмица отпадна още на старта в Индиън Уелс, днес бившата №1 отстъпи във втория си мач на турнира в Маями, където вдигна трофея през 2009-а, 2011-а и 2016-а. Тя бе надиграна от световната №19 Магда Линет с 6:7(3) 6:2 4:6, като по този начин полякинята си осигури място в осминафиналната фаза на състезанието, където я очаква сблъсък с победителката от срещата между други две поставени тенисистки в лицето на Даниел Колинс и Джесика Пегула.

В откриващата част ставахме свидетели на множество високотемпови разигравания, тъй като всяка от двете състезателки залагаше на агресивен подход и влагаше цялата си мощ в ударите. В седмия гейм Линет допусна серия от непредизвикани неточности, които ѝ костваха инкасиране на пробив и изоставане с 3:5. Точно когато Азаренка сервираше за сета обаче, нейният начален удар се пропука и полякинята не се поколеба да се възползва от ситуацията, за да възвърне равенството и да доведе нещата до тайбрек. Там тя запази устрема си и продължи да бъде безпогрешна от основната линия и след над 60-минутна битка откри общия резултат.

Играта на двукратната шампионка от Шлема продължи да боксува и в началните геймове на втория сет, където още в първото си подаване инкасира пробив, а впоследствие бе изправена пред опасност да изостане с 0:3. Последва обаче бърза мобилизация на Вика, която не само че не позволи да се стигне до втори брейк, а дори спечели всеки един от следващите три сервис гейма на противничката благодарение на прецизното насочване на ударите си, комбинирано с премерен риск, и така изравни отделните части.

Печелившата серия на беларуската представителка се пренесе и в заключителния сет, където успя да пробие още на старта и да поведе с 2:0. Случилото се обаче не притесни Линет, която успя да се възползва от няколко пропуска на бившата №1 и да реализира светкавичен рибрейк. Това сякаш върна съпротивителните сили на полякинята, която превключи на безпогрешен режим и съвсем скоро вече водеше с 4:2, като оттам насетне не направи нито крачка назад, за да сложи точка на спора след точно 2 часа и половина престой на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада в Маями: Бивша №1 и трикратна шампионка в турнира с поредно ранно отпадане Мирела Николова
Теми:  
wta | виктория азаренка | магда линет | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook