Нова категория турнири от 2020 г.

от в 11:28 на 17.07.2019
В
Ще има нова категория професионални тенис турнири от догодина. Това ще бъдат надпреварите от серията ,,Challenger 50", чиято цел ще бъде да запълни ,,дупката" между ITF World Tour и ATP Challenger Tour, която се създаде през тази година, правейки прехода за по-задно класираните тенисисти от ITF турнирите към надпреварите на по-високо ниво изключително труден.

Новата категория турнири ще разполага и със специални правила, като основната схема ще се състои от общо 32-ма тенисисти, а пресявките от цели 24-ма състезатели. От квалификационния турнир ще се класират също така шестима играчи за основната схема на новия тип надпревара.

Също така тенисисти, които се намират на 150-тото място или по-навътре в световната ранглиста няма да имат право да вземат участие в турнира. Все пак има и леки подробности около това правило, като турнирът може да даде ,,уайлдкард" на тенисист между 51-во то 100-но място в класацията стига съответният играч да бъде представител на домакините. Също така организаторите могат да дадат още един ,,уайлдкард" на тенисист, намиращ се между 101-во и 150-то място без допълнителни условия. С изключение на тези две подробности все пак, останалите състезатели трябва да бъдат по-задно класирани от 150-тия в ранглистата.

Повече подробности за това кога ще бъде първото издание на надпреварата от това ниво и къде ще бъдат провеждани подобни турнири, очаквайте съвсем скоро!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова категория турнири от 2020 г. В

Коментари





Следвайте ни в Facebook