Нова сензация: 2-рата поставена инкасира "геврек" от дебютантка и напусна Уимбълдън

от в 16:13 на 29.06.2022
Калоян Соколов

Преди няколко седмици Анет Контавейт достигна до рекордната си втора позиция в ранглистата на WTA, но това по-скоро се дължеше на отнетите точки на нейните преки конкурентки, а не на собствените ѝ силни изяви на корта. Всъщност естонката се намираше в серия от три поредни загуби преди Уимбълдън и се раздели с треньора си Дмитрий Турсунов, само че тази промяна не доведе до някакъв положителен за нея ефект, тъй като тя отпадна още във втория кръг на "мейджър" надпреварата в Лондон. Контавейт беше разгромена от талантливата германка Юле Нимайер, която наскоро спечели дебютната си титла на ниво WTA 125 и заслужено проби в топ 100. 

Tова всъщност се явяваше дебют за 22-годишната състезателка на "свещената трева", но тя не показа никакво притеснение от голямата сцена и разгроми именитата си съперничка с крайното 6:4 6:0, за да си осигури място в третия кръг на състезанието, където я очаква сблъсък с една измежду украинките Анхелина Калинина и Леся Цуренко.

Мачът не предвещаваше подобно развитие, защото фаворитката загуби само точка в първите си две откриващи подавания, а световната номер 97 допускаше множество грешки на ретур. Постепенно Нимайер настрои мерника си и експлаотираше успешно защитната игра на прибалтийката, като осъщетви пробив в петия гейм. Оттам насетне Контайвет се върна към безупрeчното си представяне от линията за начален удар, само че не можа да преодолее пасива си и откриващият сет отиде в актива на непоставената тенисистка.

Втората част пък се превърна в истински тенис рецитал от страна на германката, чиито удари непрекъснато намираха страничните линии и уинърите се множаха в нейния актив. Световната номер три се опита да смени тактиката, залагайки на бързи комбинации, но днес нищо не е получаваше за нея на корта и тя не намери сили да спечели дори гейм повече.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова сензация: 2-рата поставена инкасира "геврек" от дебютантка и напусна Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | анет контавейт | Обзори | уимбълдън 2022 | юле нимайер

Коментари





Следвайте ни в Facebook