Новак Джокович срещу Доминик Тийм - анализ, коефициeнти и очаквания

от в 11:55 на 01.02.2020
Tennis.bg

Новак Джокович и Доминик Тийм са последните оцелели на първия за годината турнир от Големия шлем. Титлата на Australian Open обаче е само една и кой ще бъде нейният носител ще разберем няколко часа след 10:30 в неделя, когато е началото на двубоя. Като фаворит в срещата влиза сърбинът, който обаче неведнъж е срещал трудности в мачовете си срещу Тийм. В общата статистика той води с 6:4 победи, но австриецът е успял да спечели четири от последните им пет сблъсъка, което включва и мача им на ATP финалите в Лондон, провели се в края на миналата година.

Джокович излиза за осма титла на Australian Open

Добрата форма на Ноле си пролича още на ATP cup, където той записа шест последователни победи на сингъл, побеждавайки включително Данил Медведев и Рафаел Надал. Очаквано, силното му представяне се прехвърли и на последвалия Australian Open, където Джокович записа още шест победи, в които загуби един единствен сет. Това се очертава като любимия турнир на сърбина, тъй като тук той вече има седем спечелени титли, включително и на миналогодишното издание на надпреварата.

Трети финал от Шлема за Доминик Тийм

До този момент Тийм не може да се похвали с нито една титла от Големия шлем, но чувството да играеш финал му е напълно познато, тъй като през последните две години неизменно е успявал да достигне до последния мач на Ролан Гарос. Любимата настилка на австриеца е клей, но той очевидно е достатъчно способен и на хард, където бе спечелена и единствената му ATP 1000 титла до този момент. Тийм със сигурност е поседял доста повече време на корта спрямо Джокович, но победите над Надал и Зверев, съответно на четвърфинал и полуфинал са му вдъхнали увереност, че има силите и за нещо повече.

Букмейкърите не дават големи шансове на Тийм

Чувствително е предимството на Новак Джокович, според водещите букмейкъри, като неговите шансове се определя с коефициeнт от 1.25, докато тези на Тийм с 4.00. До 2.25 обаче скача ставката за сърбина за победа в три сета. Внимание заслужава и коефициeнтът от 1.40 за поне един тайбрек в мача. Това изглежда като неизбежно, ако двамата успеят да покажат най-доброто, на което са способни. Със сигурност ни очакват зрелищни разигравания зад основната линия. Тийм сякаш е във формата на живота си, но пък Джокович е по-комплексният играч, който има и по-големият опит във важните мачове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович срещу Доминик Тийм - анализ, коефициeнти и очаквания Tennis.bg
Теми:  
australian open | доминик тийм | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook