Новак Джокович разкри какво го мотивира да продължава да се състезава

от в 15:36 на 16.01.2021
Мирела Николова

По време на цялата си кариера Новак Джокович е показвал завидно високи нива на физическа и психическа устойчивост, които са го изстреляли на върха на световния тенис. Благодарение на своите постоянство и отдаденост към спорта, в края на миналия сезон Ноле за шести път завърши годината под номер едно, изравнявайки Сампрас по този показател.

В кратък разговор с ASICS Tennis сърбинът разказа как започва един негов ден, както и кой е източникът му на тази невероятна психическа сила и издръжливост, превърнали го в "ментален гигант" през годините.

"Започвам утрото си с усмивка и прегръдки от моите деца. Правенето на няколко упражнения сутрин, наслаждавайки се на изгрева, е нещо, което ме зарежда допълнително и ми дава сили за предстоящия ден."

Новак, който ще защитава титлата си от Откритото първенство на Австралия и през 2021 г., говори също така за обединяващата сила на спорта в тези изпълнени с трудности времена:

"Вярвам, че спортът говори универсален език, който всички разбират. Той притежава невероятна сила, способна да изгражда общности, да обединява хората и да променя света. Смятам себе си за истински късметлия, че съм част от всичко това, и съм изключително благодарен, че се занимавам професионално с това, което най-много обичам да правя."

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович разкри какво го мотивира да продължава да се състезава Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook