Новак Джокович взе с лекота пета титла в Индиън Уелс

от в 23:36 на 20.03.2016
Теодор Кафеджиев

Новак Джокович спечели за трети пореден и общо пети път "Мастърс 1000" турнира в Индиън Уелс. Сърбинът победи без никакви проблеми във финала на надпреварата Милош Раонич с 6:2, 6:0 и така има загубен едва един сет в шест мача срещу канадеца.

С успеха си в Калифорния Ноле вече е с 27 отличия от категорията "Мастърс 1000" и по този начин се изравни на върха в класацията в исторически план по брой титли с Рафаел Надал.

От началото на сезона Новак има само една загуба и 22 победи. В същото време Раонич вече е с отрицателен баланс във финали - 8 титли и 9 загуби. Така все още няма състезател роден след 1990-а с титла от това ниво.

Джокович стартира с лекота мача като проби в първия гейм. Малко след това той отново взе подаването на съперника и то на нула за 4:0. Първата част приключи за 40 минути при 6:2.

Канадецът поиска намеса на физиотерапевт заради проблем с адуктора между сетовете.

Нищо не се промени след почивката. Пробивът за Ноле дойде пак на старта, а до края Раонич не бе в състояние дори да вземе гейм. За всичките 77 минути на корта Новак направи едва 4 непредизвикани грешки и не даде нито една възможност за пробив на опонента. Милош завърши с 3 спечелени от 30 точки при свой втори сервис.

За Новак Джокович това е общо 62-а титла сред професионалистите. Интересно е да се отбележи, че "Голямата четворка" - Джокович, Анди Мъри, Роджър Федерер и Рафаел Надал са спечелили 49 от последните 53 "Мастърс 1000".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович взе с лекота пета титла в Индиън Уелс Теодор Кафеджиев
Теми:  
индиън уелс | милош раонич | новак джокович | тенис | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook