Нови изненади в Рио! Чекинато и Фонини със загуби на старта на надпреварата!

от в 02:00 на 20.02.2019
В
Двама от най-високопоставените тенисисти на турнира в Рио - Фабио Фонини (втори) и Марко Чекинато (трети), регистрираха загуби в първия кръг на надпреварата.

Фонини бе отстранен от младия канадски талант Феликс Оже-Алиасим след убедителното 6:2 6:3.

В курса на мача Фабио показа нетърпеливост в разиграванията от дъното на корта, реализирайки множество непредизвикани грешки, след които италианецът ставаше все по-изнервен, докато Алиасим бе много по-фокусиран и бе излезнал съвсем подготвен на корта, като често надиграваше опитния си съперник.

Все пак пръв вторият поставен достигна до възможности за брейк в срещата, правейки това при 1:1, но те бяха отразени от младока.

Феликс достигна от своя страна до точки за пробив при 3:2, но за разлика от Фонини се възползва от открилите се пред него възможности, а след като затвърди за 5:2, не му се и наложи да сервира за първия сет, защото втори пореден пробив беляза началната част с категоричен успех в полза на канадеца.

Вторият сет започна с бърз пробив за Оже-Алиасим за 3:1, който набързо бе и затвърден.

В тези моменти италианецът не бе сигурен как точно да подходи към мача, като видимо нищо в играта му не противодействаше на мотивирания младок.

Все пак Фабио достигна до точка за рибрейк при 4:2, но тя бе отразена след мощен сервис, като скоро резултатът стана и 5:2.

Този път обаче вторият поставен не сдаде сета на собствен сервис, като така принуди младия си съперник да подава за успеха в срещата.

На пръв поглед това не се оказа проблем за Феликс, който бързо поведе с 40:15, но тогава сякаш ръката на 18-годишния тенисист трепна и след три поредни непредизвикани грешки Фонини изненадващо се озова с точка за връщане на пробива.

Мощен сервис обаче заличи тази възможност, която бе последвана от втора такава, но и тя бе отразена след безкомпромисен начален удар на 104-тия в света.



Скоро канадецът достигна и до трети мачбол, а този път той изигра точката значително по-спокойно и след грешка от бекхенд на Фонини мачът вече бе минало.

 

Шампионът от Буенос Айрес през изминалата седмица Марко Чекинато пък претърпя загуба от коварния словенец Аляж Бедене също в два сета, макар и оказвайки по-голяма съпротива - 7:5 7:6(1).

Марко видимо не се бе приспособил към условията в Рио поради малкото време, което му бе позволено за почивка, след като той бе изиграл финала в аржентинската столица едва в неделя, а словенецът само това и чакаше, като максимално се възползва от проблемите, които съперникът му изпитваше в курса на мача.

Двамата си размениха по един пробив в началото на първия сет, а когато резултатът сочеше 5:5, Бедене спечели 12 поредни точки, с което си гарантира успеха в откриващата част.



Вторият сет също не започна добре за третия поставен, който набързо инкасира пробив и изостана с 1:3.

Все пак когато Аляж трябваше да сервира за победата, ръката му се схвана и той допусна рибрейк, като при 6:5 Чекинато дори бе достигнал до сетбол на ретур, но той бе отразен, а в крайна сметка се стигна до тайбрек.

В него реално интрига нямаше, като словенецът набързо реализира два минибрейка, както и взе двете си точки на начален удар, за да поведе с 4:0 точки.

Тогава италианецът спечели първата и единствената си точка в дългия гейм, а смяната на полетата дойде при 5:1 в полза на Бедене.

Последва нов минибрейк за 6:1, а изненади впоследствие нямаше, което означаваше, че поредният поставен на надпреварата в Рио де Жанейро губи още в първия кръг.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нови изненади в Рио! Чекинато и Фонини със загуби на старта на надпреварата! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook